Creativitatea va face spectacol la Palas, în cadrul Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Creativitatea va face spectacol la Palas, în cadrul Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

GALERIE
palas
  • palas
- +

O săptămână spectaculoasă cu expoziții indoor și outdoor, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de filme, muzică live și multe altele va avea loc la Iași, în perioada 2 - 6 iunie 2021, atunci când se va desfăşura prima ediţie a Romanian Creative Week. Evenimentele în care tehnologia întâlnește creativitatea se vor desfășura la Palas, outdoor și indoor, și în alte locații din oraș.
 

Romanian Creative Week mută nucleul creativităţii din România la Iaşi, în perioada 2 - 6 iunie 2021. Evenimentul, care se va desfășura în mare parte la Palas, va reuni reprezentanți din domenii precum: fashion, arhitectură, muzică, design, film, arte vizuale, advertising, new media (instalații interactive computerizate) și facilitează întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniștii acestor ramuri.

Astfel, Romanian Fashion Week, un eveniment cu o tradiție de mai bine de 10 ani, va cuprinde designeri români consacrați, iar colecțiile ce vor fi prezentate pe catwalk sunt destinate sezonului toamnă/iarnă 2021/2022 și reliefează diverse zone creative ale modei românești.

Concerte și tabără muzicală

Romanian Creative Week aduce și un mix de provocări muzicale în cadrul show-urilor live Musicalling. Nosfe, Bruja, Dl Goe, Tobi Ibitoye, Jean Gavril, Valeria Stoica, Christian Eberhard, Amuly și Manuela Riva se află pe lista artiștilor invitați, ale căror concerte vor putea fi urmărite live în locațiile partenere din ansamblul Palas, dar și online, pe canalele social media ale evenimentului.

În cadrul Musicalling va fi organizată TIC - International Music Camp -, în Palatul Culturii, la care vor participa peste 30 de muzicieni atât din Iași, cât și din țară. Timp de cinci zile, soliști, compozitori, textieri și producători muzicali vor crea împreună piese care să concureze pentru titlul de hiturile anului 2021. International Music Camp reunește în fiecare an artiști din 20 de țări, pentru a discuta trendurile din muzică.Festival de arhitectură

În paralel, evenimentul va include Bahlui Vision (expoziții de desen arhitectural, pictură murală, atelier dinamic de desen, workshop construcție bărcuțe, Walk and Talk with an Architect, instalații interactive), SHARE Talks & Movies, cu seri de film, muzică, arhitectură și urbanism precedate de discuții între profesioniști, și Humans of Architecture, care presupune organizarea unor conferințe dedicate excelenței în arhitectură și urbanism.

Organizat în cadrul Romanian Creative Week de Federația Patronatelor din Industriile Creative, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Palas Iași și în co-organizare cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Iași, și Asociația Culturală ProEvent, concursul de arhitectură Walk & Talk și-a desemnat câștigătorul. Sebastian Comănescu este autorul instalației câștigătoare, „Sowing Futures”, care va fi expusă în cadrul festivalului, selectată din cele 15 proiecte participante. Membrii juriului - Lucian Broscățean (designer), Ioana Ciolacu (arhitect, designer), Dragoș Epure (arhitect), Tudor Grădinaru (arhitect), Adriana Micu (artist plastic) și Liviu Suveică (arhitect) - au apreciat conținutul semantic, conceptual, calitatea artistică a instalației, caracterul interactiv și preocuparea pentru realizarea concretă a proiectului. Descoperă creația câștigătoare accesând: https://romaniancreativeweek.ro/rcw-news/.

Cinema, arte și VegFest

Secțiunea de cinematografie va fi reprezentată de Moldova Film Festival, singurul festival de film arthouse din Iași care propune o abordare centrată mai ales pe calitatea artistică a filmelor. Astfel, vor putea fi vizionate lucrări ale unor cineaști contemporani care, până în momentul de față, nu au putut fi văzute în sala de cinematograf, iar publicul îi va putea întâlni și va putea participa la ateliere și conferințe, petreceri tematice, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale.

Tot în cadrul Romanian Creative Week va exista New Media Alley ce va găzdui instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată, dar și un spațiu meet&great pentru ambasadorii social media. Totodată, va avea loc și VegFest, singurul festival vegan din România, unde se vor desfășura ateliere, conferințe, evenimente de degustare și cooking show-uri.

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România, în parteneriat cu Palas Iași. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.