"Cred că Iaşul e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

"Cred că Iaşul e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa"

Un cunoscut scriitor britanic a conferenţiat în cadrul FIE. Mike Philips a abordat tema dezvoltării naraţiunii pentru copii şi tineret.

GALERIE
Mike-Phillips
  • Mike-Phillips
- +

Scriitorul britanic Mike Philips, cunoscut pentru romanele sale poliţiste, a conferenţiat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, abordând tematica dezvoltării naraţiunii pentru copii şi tineret pe teme din viaţa contemporană.

Mike Philips a plecat de la premisa că literatura de astăzi nu mai poate ilustra poveşti cu turtă dulce sau vrăjitoare, ci trebuie să introducă în cadrul ficţiunii pentru copii istoria mai recentă şi dezbateri despre societate. „Ce îmi place cel mai mult la Festivalul de carte şi autori pentru copii şi adolescenţi este că se adresează unui public anume, are o temă specifică. Simt că ceea ce comunic are un efect imediat, rapid, dar şi pe termen lung. M-a inspirat conferinţa pe care am susţinut-o aici, m-a făcut să regândesc felul în care vreau să mă adresez copiilor, cât e de important să te adaptezi unor noi modalităţi de comunicare. Am fost impresionat de Palatul Copiilor, de atmosfera creată de copiii care lucrau împreună”, a povestit britanicul. Deşi a vizitat de 20 de ori România, Mike Philips a ajuns abia acum la Iaşi. Legătura lui cu ţara noastră se concretizează prin faptul că organizează Festivalul Filmului Românesc de la Londra, ajuns la a zecea ediţie. Mai mult, în 2008 a înfiinţat o companie londoneză de consultanţă artistică şi management cultural, alături de românca Ramona Mitrică. În ceea ce priveşte Iaşul, consideră că este un oraş cu potenţial, care poate fi exploatat în viitor. „Găsesc acest oraş absolut minunat, mă simt bine şi cred că e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Are tradiţii păstrate, dar este şi un oraş modern. Evident, oraşul e foarte frumos, clădirile sunt interesante. E plin de şantiere pe străzi, dar sunt obişnuit cu asta. Şi în Londra avem lucrări tot timpul, le urâm, fac oraşul neatractiv. Cu toate astea, poţi vedea partea interesantă din Iaşi”, a punctat Mike Philips. Festivalul de Carte şi Autori a continuat ieri cu lansarea atelierelor de benzi desenate, dedicate copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, coordonate de ilustratorul Şerban Andreescu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Statuie pentru europarlamentarul Rareș Bogdan

Rares Bogdan nu este iubit doar la Iasi (oras pentru care a facut atât de multe lucruri în calitatea sa de europarlame (...)

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.