"Cred că Iaşul e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

"Cred că Iaşul e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa"

Un cunoscut scriitor britanic a conferenţiat în cadrul FIE. Mike Philips a abordat tema dezvoltării naraţiunii pentru copii şi tineret.

GALERIE
Mike-Phillips
  • Mike-Phillips
- +

Scriitorul britanic Mike Philips, cunoscut pentru romanele sale poliţiste, a conferenţiat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, abordând tematica dezvoltării naraţiunii pentru copii şi tineret pe teme din viaţa contemporană.

Mike Philips a plecat de la premisa că literatura de astăzi nu mai poate ilustra poveşti cu turtă dulce sau vrăjitoare, ci trebuie să introducă în cadrul ficţiunii pentru copii istoria mai recentă şi dezbateri despre societate. „Ce îmi place cel mai mult la Festivalul de carte şi autori pentru copii şi adolescenţi este că se adresează unui public anume, are o temă specifică. Simt că ceea ce comunic are un efect imediat, rapid, dar şi pe termen lung. M-a inspirat conferinţa pe care am susţinut-o aici, m-a făcut să regândesc felul în care vreau să mă adresez copiilor, cât e de important să te adaptezi unor noi modalităţi de comunicare. Am fost impresionat de Palatul Copiilor, de atmosfera creată de copiii care lucrau împreună”, a povestit britanicul. Deşi a vizitat de 20 de ori România, Mike Philips a ajuns abia acum la Iaşi. Legătura lui cu ţara noastră se concretizează prin faptul că organizează Festivalul Filmului Românesc de la Londra, ajuns la a zecea ediţie. Mai mult, în 2008 a înfiinţat o companie londoneză de consultanţă artistică şi management cultural, alături de românca Ramona Mitrică. În ceea ce priveşte Iaşul, consideră că este un oraş cu potenţial, care poate fi exploatat în viitor. „Găsesc acest oraş absolut minunat, mă simt bine şi cred că e unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Are tradiţii păstrate, dar este şi un oraş modern. Evident, oraşul e foarte frumos, clădirile sunt interesante. E plin de şantiere pe străzi, dar sunt obişnuit cu asta. Şi în Londra avem lucrări tot timpul, le urâm, fac oraşul neatractiv. Cu toate astea, poţi vedea partea interesantă din Iaşi”, a punctat Mike Philips. Festivalul de Carte şi Autori a continuat ieri cu lansarea atelierelor de benzi desenate, dedicate copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, coordonate de ilustratorul Şerban Andreescu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.