Credeau că vor fi chelneriţe în UE, dar au ajuns prostituate. Judecătorii nu le-au crezut
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Credeau că vor fi chelneriţe în UE, dar au ajuns prostituate. Judecătorii nu le-au crezut

GALERIE
prostitutie-minora
  • prostitutie-minora
- +

Acuzaţii în dosar, un bărbat şi o femeie din Iaşi, au fost achitaţi de Tribunal. Motivul invocat de judecători: nu sunt suficiente probe, în afară de declaraţiile fetelor abuzate. Una dintre fetele din dosar, minoră la data racolării, şi-a tăiat venele după prima seară de experienţă ca prostituată. Abuzatorii au ademenit-o că va deveni bucătar în Grecia.

Doi ieşeni au ieşit uscaţi din apă, după ce au fost acuzaţi de trafic de persoane. Deşi trei fete îi acuzaseră că le-au obligat să se prostitueze, judecătorii Tribunalului au considerat că nu au fost aduse suficiente probe pentru a demonstra vinovăţia celor doi, achitându-i. Inculpaţii nu au scăpat însă de emoţii deocamdată, pentru că procurorii au făcut apel împotriva primei sentinţe.

Conform rechizitoriului, Mihaela C. şi Cristian B. au racolat în 2015 trei fete din Iaşi, oferindu-le locuri de muncă în străinătate. Una dintre fete abia împlinise 18 ani, aflându-se până atunci în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Prima fată, E.E., a reclamat că ar fi fost dusă în Grecia, în oraşul Schimatari din apropierea Atenei. Încă din prima seară, ar fi fost obligată să ofere servicii sexuale unui bărbat, încercând după aceea să-şi taie venele. Ea ar fi fost exploatată sexual timp de două luni, având şi 15 clienţi zilnic.

După două săptămâni, ar mai fi fost adusă încă o fată, F.F., căreia i se promisese un post de ajutor de bucătar. În majoritate, clienţii fetelor erau indieni sau pakistanezi. E.E. a spus că au reuşit să fugă, refugiindu-se la un fost client pakistanez, care le-a găzduit o vreme, până au putut să se întoarcă în ţară.

Celei de-a treia fete, G.G., i s-ar fi promis o slujbă de chelneriţă într-un bar din Germania. În loc de aceasta, ar fi fost dusă într-un bordel din Düsseldorf, fiind obligată să se prostitueze. Şi ea ar fi reuşit să fugă ajutată de un client. Ajunsă la Iaşi, ea s-ar fi întâlnit din nou cu cei doi, care au obligat-o să se prostitueze în zona Gării Nicolina. După patru zile, ar fi fost salvată de mama ei.

Dosarul prezentat de procurori în instanţă nu i-a convins însă pe magistraţii Tribunalului. Aceştia au precizat că actul de sesizare se bazează în principal pe declaraţiile persoanelor vătămate, acestea nefiind însă suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie, nefiind coroborate cu alte mijloace de probă. Astfel, martorii nu au putut confirma comportamentul violent al inculpaţilor faţă de victime şi nici nu s-a putut demonstra că cei doi ar fi încasat sume de bani de pe urma presupuselor victime. De asemenea, declaraţiile date de fete în faţa instanţei nu au concordat cu cele date anterior în faţa procurorilor. Ca urmare, acuzaţii au fost achitaţi. Procesul se află acum pe rolul Curţii de Apel, în stadiul audierii inculpaţilor, presupuselor victime şi martorilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.