Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Credinţele noastre creează realitatea noastră

GALERIE
credintele
  • credintele
- +

Credinţele noastre creează realitatea noastră
Niculina Gheorghiţă, edituraStudIS
 
Conform cunoaşterii că noi suntem ceea ce gândim iar gândurile noastre devin în timp credinţe, tot ceea ce vrem este o alegere a ceea ce vom trăi. Viaţa este o alegere, faptul că vrem să credem că ceva funcţionează sau nu este o alegere, pentru a merge undeva în întuneric sau a aprinde lumina este o alegere, aşa că pentru a fi fericit important este să alegi să fii asta. Alegerea de a fi fericit vine din credinţa că fiecare poate trăi aşa cum vrea pe acest pământ, fiecare e liber să experiemnteze viaţa aşa cum doreşte şi asta aduce starea de fericire. “Spunea cândva o doamnă foarte dragă mie că fiecare om vine pe pământ să caute fericire. Stă cu ea în casă, în pat cu ea, în societate, dar este atât de aproape încât nu o vede” povesteşte autoarea. Chiar dacă avem fericirea în exterior, atât timp cât nu o conţinem ca stare nu o putem vedea, trăi, simţi. Când în noi e fericire traducem tot din exterior ca fiind fericire. Despre a găsi fericirea este de fapt vorba în cartea de faţă. Autoarea în cele 103 pagini tratează modul în care suntem programaţi din pântecul mamei şi felul în care gândurile/credinţele noastre ne programează apoi de-a lungul vieţii. Totul rămâne la o simplă alegere dacă vom cunoaşte şi simţi fericirea sau nu.
 
Souldrama: Aprinde-ţi inteligenţa spirituală
Înfometează egoul, hrăneşte sufletul
Connie Miller, editura Herald
 
Viaţa ne trage în direcţii opuse zi de zi, ceea ce impune o fragilitate nouă şi relaţiilor noastre, care ajung să reprezinte o provocare în sine. Simţim nevoia să fim unici şi speciali, astfel că accentul cade pe a ne diferenţia de ceilalţi, a ne separa. În acelaşi timp, sufletul nostru există în relaţie cu ceilalţi. Putem răspunde provocării ridicându-ne deasupra tendinţelor noastre personale pentru a descoperi ce ne face asemenea celorlalţi, ce ne uneşte? Nevoia noastră fundamentală este de a echilibra opusele din noi. Scopul relaţiilor nu este acela de a ne face fericiţi, ci de a ne transforma, făcând din fericire o stare prezentă şi nu un scop. Parcurgând paşii transformării spirituale, Souldrama aliniază ego-ul (personalitatea) şi sufletul, astfel încât inteligenţele noastre raţională, emoţională şi spirituală să se afle în echilibru: mintea, trupul şi spiritul. Souldrama este un program conceput de Connie Miller, este recunoscut din 1999 ca instrument terapeutic auxiliar psihodramei pentru a ajuta clienţii blocaţi în anumite tipare psihologice dezavantajoase să depăşească rezistentele şi să treacă de la co-dependenţă la co-creativitate. Connie Miller este fondatoarea Institutului Internaţional de Souldrama şi a două centre de consiliere psihologică, în Spring Lake şi în New Jersey. În decursul carierei sale a activat mulţi ani în calitate de consilier vocaţional, a lucrat cu familii ale copiilor bolnavi de cancer şi cu persoane suferind de diferite adicţii. Un vorbitor motivaţional foarte căutat, practică psihoterapia de grup şi psihodrama de peste 25 de ani şi este apreciată ca formator adept al metodelor de acţiune, psiholog transpersonal, autor inovator şi profesor. În 2010 a primit în semn de recunoaştere a metodelor sale de lucru premiul Innovators Award şi premiul Thelma Duffy din partea Asociaţiei Americane de Consiliere pentru creativitate şi practici inovative. Souldrama este în prezent modelul folosit în cadrul programelor de tratare a adicţiei „12 Paşi”. Este autoarea mai multor articole care au fost traduse în diferite limbi şi care vizează integrarea în psihologie a spiritualităţii, aducând psihodrama la un alt nivel, transpersonal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri