anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Creditorii au de cules din Grădina Ursului SRL 1,1 milioane lei

GALERIE
legume-1024x683
 • legume-1024x683
- +

Societatea cu profil agricol a primit şi o finanţare de la Uniunea Europeană pe care acum treubuie să o returneze din cauză că nu a îndeplinit obligaţiile asumate prin contract.

Insolvenţa a lovit în plin un mic fermier din Târgu Frumos, care a accesat un proiect european pentru a-şi creşte afacerea prin care cultiva şi comercializa legume. Ciprian Florici a înfiinţat firma Grădina Ursului în noiembrie 2005, având ca domeniu de activitate „creşterea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi a tuberculilor”. În primul an de activitate doar a investit şi a acumulat pierderi de 10.000 lei şi datorii de peste 500.000 lei. În 2007, cuantumul datoriilor s-a dublat, iar cifra de afaceri de doar 74.600 lei nu ìi asigura un parcurs fericit al afacerii, mai ales ca şi pierderile crescuseră de aproape patru ori.

În următorii ani, cifra de afaceri a crescut, însă de o creştere au avut parte şi pierderile, care în 2010 ajunseseră la circa 250.000 lei, în timp ce datoriile oscilau în jurul sumei de 750.000 lei. Anul 2012 a fost ultimul în care societatea din Târgu Frumos a depus bilanţ contabil pentru activitatea desfăşurată, iar din acest document reiese că firma a avut afaceri 0 şi active imobilizante de 712.000 lei, care ar fi permis, teoretic, acoperirea aproape în totalitate a pasivului. În urmă cu un an, societatea a ajuns în insolvenţă, iar în luna aprilie a acestui an, judecătorul sindic a admis intrarea în procedura generală a ainsolvenţei, numind în calitate de lichidator pe Dan Nistor Niţescu, asociat coordonator al ACORD SPRL.

Recent, lichidatorul a definitivat şi tabelul creditorilor, din care reiese că datoriile firmei au crescut faţă de ultimul bilanţ contabil până la 1,11 milioane lei, cea mai mare datorie fiind înregistrată la bugetul de stat. Concret, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi are de „cules” din Grădina Ursului circa 520.000 lei. O sumă apropiată, respectiv 503.000 lei, are de recuperat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (n.r. – AFIR, fosta APDRP), care a aprobat proiectul depus de administratorul Ciprian Florici. De asemenea, societatea Grădina Ursului are de achitat şi la bugetul local al oraşului Târgu Frumos 4.638 lei cu titlu de taxe şi impozite locale neachitate şi 21.170 lei la E.ON Energie România, în contul energiei electrice folosite în derularea afacerii. Ultimul creditor este o instituţie bancară, Nextebank, de unde fermierul a accesat un împrumut din care mai are de returnat circa 66.000 lei. Potrivit portalului instanţelor de judecată, următorul termen în dosar, după publicarea tabelului definitiv de creanţe, este stabilit pentru data de 21 octombrie 2015.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.