Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cresc amenzile pentru cei care nu respectă regulile în cazul parcărilor de reşedinţă

GALERIE
parcare Iasi
  • parcare Iasi
- +

Consilierii locali se vor reuni într-o şedinţă ordinară după Sărbătorile Pascale, pe 28 aprilie. Pe ordinea de zi au fost incluse aproape 50 de proiecte de hotărâre. Printre iniţiative se numără două care vor determina modificări în structurile de conducere a două societăţi: Ecopiaţa şi CTP. În ambele cazuri, este vorba despre declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie. Un alt proiect vizează aprobarea Regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor.

Potrivit Primăriei, scopul noului regulament este de a reglementa "situaţii constatate în practică" şi asigurarea unui cadru legal pentru "rezolvarea eficientă" a problemelor legate de parcările de reşedinţă. În acelaşi timp, va creşte cuantumul amenzilor pentru cei care nu respectă normele locale, cu privire la ocuparea unui loc de parcare închiriat, blocarea accesului la parcare, ocuparea fără drept a locurilor rezervate persoanelor cu handicap şi alte situaţii de acest gen.

Un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi are în vedere digitalizarea serviciilor publice prin care să se asigure interconectivitatea şi interoperabilitatea cu alte instituţii, accesarea documentelor în orice moment de pe orice tip de dispozitiv, semnare şi sigilare electronică integrate în browser şi proceduri care să simplifice accesul cetăţenilor la informaţii.

Proiectul, cu o valoare de 3 milioane lei, este finanţat cu fonduri europene, iar una dintre principalele noutăţi este că noul ecosistem digital va fi bazat pe tehnologie tip "cloud computing". Printre beneficiarii şedinţei CL se numără Serviciul Român de Informaţii (SRI): municipalitatea va semna un protocol de cooperare cu această instituţie cu scopul ca SRI să realizeze unele infrastructuri de comunicaţii în subteran şi aerian, pe două trasee din oraş, care să asigure conexiunea între zona Gării Nicolina cu sediul SRI şi Poliţia Municipiului. Un alt proiect de hotărâre vizează alocarea a aproape 2,4 milioane lei pentru mai multe evenimente care se vor desfăşura la Iaşi în lunile mai şi iunie. Cea mai mare finanţare, de 1,5 milioane lei, va fi acordată pentru organizarea Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), eveniment care, în timp pandemiei, nu a mai avut loc.

Fonduri vor fi alocate şi către alte manifestări, la care Primăria este partener: Concord (turneu de tenis), Marşul Vieţii (comemorarea a 81 de ani de la Pogromul de la Iaşi), o cupă de Teqball (un sport relativ nou care se joacă pe o masă curbată şi combină fotbalul cu tenisul de masă), Sărbătoarea de 1 Mai şi o serie de proiecte culturale în parteneriat cu Academia Română. Alte proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi fac referire la actualizarea patrimoniului public şi privat, adoptarea planului de acţiune privind serviciile sociale şi, nu în ultimul rând, aprobarea mai multor proiecte urbanistice propuse de persoane particulare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri