Cresc datoriile persoanelor fizice la bugetul local
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Cresc datoriile persoanelor fizice la bugetul local

GALERIE
ghiseu
  • ghiseu
- +

Firmele au început să-şi plă­tească datoriile către bugetul local. În schimb, restanţele persoanelor fizice şi numărul acestora au crescut faţă de raportarea din luna ianuarie.

Municipalitatea a publicat noi liste cu restanţierii la bugetul local, 1.322 de persoane fizice şi juridice datorând o sumă de 21,04 milioane lei, cu circa 1,5 milioane lei mai mult faţă de ultima ra­portare pe această temă. Res­tanţele au crescut în special în ceea ce priveşte persoanele fizice. În prezent, 1.180 de ieşeni au un debit total de 15,9 milioane lei, faţă de 14,7 milioane lei.

În acelaşi timp, Primăria trebuie să recupereze 5,13 milioane lei de la 142 de firme. Deşi numărul de firme este mai mic cu 10% faţă de ultima raportare, datoria este mai mare cu aproximativ 70.000 lei. Din suma totală pe care o datorează cei 1.322 de restanţieri, în litigiu se mai află 1,19 milioane lei, respectiv 5,7%.

De asemenea, debitul este de 12,96 milioane lei, în timp ce întârzierile la plată ajung la 8,08 milioane lei. În ceea ce priveşte persoanele fizice, de remarcat că, în cazul celui mai mare datornic - un proprietar de terenuri din zona Nicolina - nu mai apare vreo sumă în litigiu. Astfel, potrivit Primăriei, persoana în cauză trebuie să achite la bugetul local o sumă de 477.704 lei, cea mai mare parte a sumei (circa 78%) fiind penalităţi.

În cazul datoriilor persoanelor fizice, din cele 15,9 milioane lei o sumă de 6,2 milioane lei (circa 40%) sunt accesorii. În cazul firmelor, primul loc în top este ocupat în continuare de Amo Press Retail SRL cu o sumă de 358.828 lei, dar, din această sumă, 237.617 lei sunt în litigiu. Pe lista datornicilor persoane juridice se numără companii din domenii precum construcţii, consultanţă, agrement, transporturi, industria farmaceutică şi comerţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.