Creştere bruscă, în ultima lună, a restanţelor la bugetul local
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Creştere bruscă, în ultima lună, a restanţelor la bugetul local

Cel mai mare restanţier persoană juridică: o firmă a unui apropiat al primarului.

GALERIE
impozite si taxe
  • impozite si taxe
- +

Restanţele persoanelor fizice şi juridice la bugetul local au crescut brusc, în ultima lună, cu 16%. Anterior, pe tot parcursul anului, tendinţa a fost mai degrabă de scădere.

Potrivit listelor publicate de municipalitate, datoria totală ajunge la 22,4 milioane lei. La începutul lunii octombrie, restanţa era de 19,2 milioane lei. Pe lista persoanelor fizice figurează 1.138 de datornici - cel mai mare număr lunar din acest an cu o restanţă de cel puţin 5.000 lei. În total, este vorba despre 15,3 milioane lei.

Din această sumă, doar 2,6% se află în litigiu. Cel mai mare datornic rămâne un proprietar de terenuri din Nicolina, în contextul în care municipalitatea i-a imputat o restanţă la plata impozitului de 475.354 lei. Persoana în cauză a contestat circa 83% din valoare. Primii zece datornici persoane fizice trebuie să achite la bugetul local aproape 1,5 milioane lei. În ceea ce priveşte persoanele juridice, debitul restant ajunge la 7,05 milioane lei, peste 200 firme înregistrând datorii. De remarcat că, faţă de listele lunare publicate în ultimul an, pe primul loc în topul datornicilor la bugetul local a intrat Amo Press Retail SRL (350.247 lei), firmă de distribuţie presă controlată de Manuel Onofrei, considerat un apropiat al primarului.

Până acum, cea mai mare datorie o avea Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor, dar RADEF figurează acum doar cu o datorie de 79.987, lei faţă de aproape 400.000 lei cât avea la începutul lunii octombrie. De menţionat că, în ultima lună, Primăria a preluat oficial fostele cinematografe (Victoria, Republica, Dacia şi Tineretului) de la RADEF, după doi ani de procese. Primii 10 datornici persoane juridice au o restanţă totală de 2,4 milioane lei. Printre debitori se numără firme de consultanţă, constructori, transportatori, furnizori de utilităţi, companii de turism, firme din industria de alimentaţie publică şi centre medicale.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.