anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Creştere cu peste 10% a înmatriculărilor de motociclete, ATV-uri şi scutere în România

GALERIE
motociclete
  • motociclete
- +

Înmatriculările de motociclete, ATV-uri şi scutere înregistrate în România au crescut cu 10,3%, în primele opt luni din 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), publicate miercuri.

"Anul 2020 a debutat cu o creştere consistentă (30,5%, în ianuarie, şi 63%, în februarie). Luna aprilie a reflectat impactul pandemiei COVID-19, cu o scădere abruptă de 59,1%. Scăderea a continuat şi în luna mai (-12,9%), după care piaţa a revenit pe trend pozitiv în lunile iunie (+33,8%), iulie (+10,5%) şi august (+46,3%). În urma acestei evoluţii, după 8 luni din 2020 se consemnează o creştere generală de 10,3% a înmatriculărilor totale de motocicluri (motociclete, ATV-uri, scutere), în comparaţie cu achiziţiile de autoturisme, care au scăzut cu 51,8%", se menţionează în analiza de specialitate.

Conform datelor centralizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), intervalul de analiză arată scăderi pe segmentul de motociclete (-2,6%) şi scutere (-15,2%), creşterea pe întreg segmentul fiind datorată ATV-urilor, care au înregistrat un avans de 32,3%.

În ceea ce priveşte topul pe mărci la motociclete, la opt luni, primul loc este ocupat de BMW cu 265 de unităţi (20,9% cotă de piaţă), urmată de Honda - cu 233 de exemplare (18,4% cotă de piaţă), Kawasaki (158 de unităţi, 12,5% cotă de piaţă), Yamaha (136 de unităţi şi 10,8% cotă de piaţă) şi KTM (112 de unităţi şi 8,9% cotă de piaţă).

Pe segmentul scuterelor primele trei poziţii ale ierarhiei sunt ocupate de Piaggio - cu 73 de exemplare, Yamaha (56) şi SYM (43). Totodată, categoria cu cel mai mare volum de achiziţii realizate, ATV, este reprezentat de CF Moto pe primul loc cu 1.025 de unităţi, Linhai (locul 2, cu 221 de unităţi) şi TGB (locul 3 - cu 107 de unităţi).

Din punct de vedere al analizei teritoriale, statistica oficială relevă faptul că zonele în care s-au înmatriculat cele mai multe motociclete sunt Municipiul Bucureşti - cu 517 de unităţi (40,9 % din total, în scădere faţă de primele opt luni din 2019), judeţul Ilfov (76 de exemplare şi 6% din total), judeţul Cluj (67 unităţi, 5,3% din total şi cea mai mare creştere de la an la an, respectiv +31,4%), judeţul Braşov (51 de unităţi, 4% din total) şi judeţul Constanţa (50 de unităţi, 4% din înmatriculările totale). APIA este membru asociat al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Motocicluri - ACEM.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.