Creștere semnificativă a cazurilor de infecții respiratorii la urgențe. Peste 20 de cazuri pe zi

joi, 29 august 2024, 03:18
2 MIN
 Creștere semnificativă a cazurilor de infecții respiratorii la urgențe. Peste 20 de cazuri pe zi

Medicii de la urgențe raportează că, după Covid-19, pentru care se prezintă în medie 3-4 persoane pe zi, numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere. În prezent, se înregistrează peste 20 de cazuri pe zi.

Cazurile sunt comparabile cu cele din timpul iernii

 

„Sunt foarte multe infecții respiratorii, nu neapărat Covid-19 pozitiv. Foarte multe viroze respiratorii, poate și din cauza temperaturilor ridicate. Pacienții s-au obișnuit să stea în casă cu aerul condiționat. Ca număr, cazurile sunt comparabile cu cele din timpul iernii”, a declarat Doctor Anda Păuleț, medic primar medicină de urgență.

Medicii explică faptul că, deși în prezent nu există motive de îngrijorare, subliniază că virusul SARS-CoV-2 și boala COVID-19 nu au un caracter sezonier. Deși infecțiile virale sunt frecvente în sezonul rece, cum ar fi toamna și primăvara, COVID-19 a demonstrat că nu este influențată de schimbările sezoniere.

  • INSP: 5.414 cazuri noi de COVID-19, raportate în săptămâna 5-12 august. Au fost înregistrate 25 de decese

Formele severe apar în special la pacienții vârstnici cu comorbidități

 

„În medie, se înregistrează 3-4 cazuri de Covid pe zi, menținându-se aceeași tendință. Totuși, formele severe apar în special la pacienții vârstnici cu comorbidități. De exemplu, săptămâna trecută, trei pacienți în vârstă cu afecțiuni preexistente au necesitat intubație și ventilație mecanică din cauza acestor comorbidități” a declarat Doctor Anda Păuleț.

Medicii recomandă persoanelor care prezintă simptome precum dureri în gât, febră, nas curgător și dureri musculare, caracteristice unei infecții gripale, să rămână izolate. În cazul în care este necesar să se deplaseze, aceștia ar trebui să poarte mască de protecție pentru a proteja pe cei din jur.

 

Utilizarea măștilor în zone aglomerate sau închise, spălarea frecventă a mâinilor 

 

Există numeroase metode eficiente de prevenire a infecțiilor respiratorii, printre acestea se numără evitarea contactului cu persoanele bolnave și utilizarea măștilor în zone aglomerate sau închise, spălarea frecventă a mâinilor și evitarea atingerii nasului sau gurii cu mâinile murdare. Suplimentarea aportului de vitamina D în sezonul rece este, de asemenea, recomandată. Creșterea imunității organismului poate fi realizată prin respectarea protocolului de vaccinare obligatorie sau prin administrarea de suplimente alimentare imunostimulatoare. Un regim de viață echilibrat, care include o alimentație sănătoasă, evitarea fumatului și a consumului de alcool, precum și minimum 30 de minute de mișcare zilnică, contribuie semnificativ la prevenirea acestor infecții.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii