Creştere susţinută de trafic, în iulie, la Aeroportul Iași. Comparație cu alte aerogări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Creştere susţinută de trafic, în iulie, la Aeroportul Iași. Comparație cu alte aerogări

GALERIE
aeroportul iasi
  • aeroportul iasi
- +

Peste 88 de mii de pasageri au trecut în iulie prin aerogara ieşeană, aproape 70 la sută faţă de traficul din ultima lună iulie „normală“, cea din 2019.

Dacă în urmă cu o lună am relatat despre traficul de pasageri înregistrat pe Aeroportul Iaşi în primul semestru al anului, suntem în măsură acum să facem comparaţie cu alte aerogări din ţară. Cu aproape 2 milioane de pasageri, Aeroportul ­„Henri Coandă“ (Otopeni) este lider incontestabil. Cum stau, aşadar, aerogările din provincie?

Aeroportul Iaşi a totalizat în primele şase luni ale acestui an 157,8 mii de pasageri. De remarcat că ceva mai mult de o treime, adică 54 de mii, înseamnă numai luna iunie. Dacă Iaşul e foarte aproape de Timişoara (161,2 mii), ambele sunt departe de Cluj, care a avut aproape 385 de mii de pasageri de la începutul anului.

Dintre celelalte aerogări din regiunea noastră, Bacăul este pe val, cu 102,4 mii de călători, în vreme ce Suceava a înregistrat 65 de mii. Pe zboruri internaţionale, Iaşul şi Bacăul depăşesc Timişoara, iar Sibiul trece de Suceava. În topul curselor interne urcă Oradea în locul Bacăului, după Iaşi.

Dacă traficul din iunie la Iaşi a însemnat 45 la sută din numărul pasagerilor înregistraţi în ultima lună iunie normală din punct de vedere al activităţii aeroportuare, cea din 2019 (122 de mii de pasageri), în iulie procentul a crescut la 68 la sută. Luna trecută au fost 88,4 mii de pasageri, comparativ cu 130 de mii în iulie 2019.

Deşi încă departe de cifrele de trafic din 2019 (617 mii de pasageri s-au înregistrat în primul semestru al acelui an), revenirea de după vârful pandemic de astă-primăvară este una susţinută. În acest mo­ment, doar în zilele de sâmbătă şi marţi sunt mai puţin de 16 curse pe Aeroportul Iaşi. Şapte companii operează în acest sezon 25 de destinaţii permanente şi sezoniere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.