Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Creșterea salariului minim în România: ce scenarii ia în calcul ministrul Finanțelor

GALERIE
Dan Vîlceanu
  • Dan Vîlceanu
- +

Autoritățile discută cu sindicatele și cu patronatele din România pentru a găsi o soluție pentru creșterea salariului minim, soluție în care este luată în calcul și scăderea anumitor contribuții, dar și eliminarea excepțiilor, precizează Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

El punctează faptul că este ideal să ai taxe mici și să le plătească toată lumea, lucru după care se ghidează în noua formulă la care lucrează împreună cu sindicatele și patronatele din România.

”Avem o problemă, mulți cetățeni câștigă un salariu mic, mult sub medie, și puțini cetățeni depășesc această medie. Avem discuții în această perioadă, încercăm să venim cu o variantă în care să luăm în calcul o scădere a contribuțiilor, concomitent cu eliminarea excepților”, precizează Dan Vîlceanu într-un interviu acordat Digi24.

Din discuțiile lui Vîlceanu cu patronatele și sindicatele, reiese că propunerile celor două părți sunt apropiate ca procent, respectiv 10-12%(sindicatele) și 8%(patronatele). Această creștere ar duce salariul minim brut în jurul a 2.500 și 2.550 de lei.

”Dacă gândim într-o schemă mai complexă aceste cifre, putem să găsim variante în așa fel încât netul câștigat de cei cu salariul minim să fie mai mare(...) Soluția vine din reducerea unor contribuții gradual, așa încât să nu punem în pericol consolidarea fiscal-bugetară”, adaugă Dan Vîlceanu.Salariul minim brut pe economie în 2021 este 2.300 de lei
În România, salariul minim brut este 2.300 de lei și cel net de 1.386 de lei. Salariul minim pe economie în 2021 a fost majorat de Guvern la începutul acestui an. Salariul minim brut pe economie a crescut în 2021 cu 70 de lei, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei. Practic, în mână se primește, începând cu acest an 1.386 lei, în loc de 1.346 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri