anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Advertorial

Creşterea securităţii informatice prin educarea angajaţilor

GALERIE
ad_Comservice_Kaspersky_03
 • ad_Comservice_Kaspersky_03
- +

Securitatea cibernetică (sau mai bine zis lipsa ei) nu mai este o glumă, este o afacere înfloritoare. Piaţa mondială a drogurilor în 2016 a avut o valoarea de 435 miliarde de dolari, în condiţiile în care piaţa infracţionalităţii cibernetice a avut în 2016 valoarea de 600 miliarde dolari.


Dacă este să luăm în calcul noile tipuri de atacuri cibernetice, din ce în ce mai direcţionate şi mai specializate, şansele de a scăpa sunt tot mai mici.

Mai mult de 80% dintre incidentele cibernetice sunt cauzate de erori umane. Companiile mari plătesc, în medie, 551.000 de dolari pentru a reveni după o breşă de securitate, iar IMM-urile cheltuiesc 38.000 dolari. Numai atacurile de tip phishing costă compania până la 400 de dolari pe an, pe angajat.

Începând cu finele anului 2016, Kaspersky Lab a reuşit să acopere un necesar în piaţa IT-ului, completând oferta clasică de soluţii software de securitate informatică cu o platformă de traininguri specializate şi de teste interne pentru angajaţii companiilor. Platforma Kaspersky Security Education Platform este una extrem de intuitivă şi este destinată atât persoanelor din IT cât şi departamentului de resurse umane.

Companiile pierd milioane revenindu-şi din incidente asociate angajaţilor, dar eficienţa programelor tradiţionale de instruire în ceea ce priveşte prevenirea acestor probleme este limitată şi de obicei eşuează în producerea motivării şi a comportamentului dorit.

Programul Kaspersky Lab de instruire şi-a demonstrat deja eficacitatea prin rezultatele obţinute:

•         până la 90% reducere în numărul de incidente;

•         50-60% reducere a pierderilor monetare potenţiale asociate riscurilor cibernetice;

•         până la 93% probabilitatea de utilizare a cunoştinţelor în viaţa de zi cu zi;

•         86% dintre participanţi ar recomanda cursul colegilor.

Kaspersky Lab a lansat o familie de produse de instruire care utilizează tehnicile moderne de învăţare şi abordează toate nivelurile din structura organizaţională:

•   construirea unui comportament, nu doar furnizarea de cunoştinţe: abordarea învăţării implică jocuri, învăţare prin practică, dinamica grupului, atacuri simulate, căi de învăţare, cimentarea automată a cunoştinţelor, etc; aceste tehnici au ca rezultat modele comportamentale puternice şi produc îmbunătăţiri de lungă durată în securitatea cibernetică;

•    conţinut serios şi practic (bazat pe puterea Kaspersky Lab) livrat sub forma unor exerciţii reglate fin pentru a satisface nevoile de afaceri şi preferinţele de timp/format ale diferitelor niveluri organizaţionale: directori seniori, directori de linie, angajaţi obişnuiţi;

•   măsurători în timp real, gestionarea convenabilă a programului: software-ul construit pentru atingerea anumitor scopuri oferă sarcini automate de instruire, evaluări de aptitudini şi reţinere prin atacuri simulate în mod repetate de phishing, precum şi înscrierea automată în modulele de instruire; cursurile pot fi gestionate şi livrate de către partenerii Kaspersky Lab sau de echipele proprii de T&D (programul Train the trainer şi suportul sunt asigurate de Kaspersky Lab) ale clientului;

•   instruirea acoperă o gamă largă de probleme de securitate, de la scurgerile de date şi ransomware la atacurile malware bazate pe internet, reţele sociale şi mobile sigure;

•   metodologia de învăţare continuă asigură o fixare permanenta a aptitudinilor şi introduce motivarea în adâncul organizaţiei;

•  cursurile de formare care abordează diferite niveluri organizaţionale şi creează o cultură de siguranţă cibernetică colaborativă, împărtăşită de toată lumea şi implementată de la nivelurile superioare;

•   instruirea conţine instrumente analitice şi de raportare care măsoară aptitudinile angajaţilor şi progresul de învăţare, precum şi eficienţa programului la nivel de companie;

•   planurile de învăţământ şi cele mai bune practici oferite de Kaspersky Lab facilitează implementarea programului şi ajută echipele de securitate IT şi T&D ale clientului să obţină maximul din iniţiativele programului Security Awareness.

Comservice Company este partenerul Kaspersky care poate livra in acest moment instruirea în cadrul programului Security Awareness, în toate judeţele Moldovei. Prin cei 25 de ani experienţă, Comservice, împreună cu partenerul său, Kaspersky Lab (care împlineşte anul acesta împlineşte 20 de ani) aduc o experienţă cumulată pe piaţa IT-ului şi îşi propun să crească siguranţa cibernetică a companiilor.

Comservice Company este prezentă pe piaţa Moldovei cu birouri atât în Bacău, cât şi în Iaşi.

Platforma sus-menţionată este disponibilă, deocamdată, doar întreprinderilor şi companiilor cu peste 80 de angajaţi, utilizatori de IT.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.