anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Creșterea securității informatice prin educarea angajaților

GALERIE
Sigla Kaspersky
 • Sigla Kaspersky
- +

Securitatea cibernetică (sau mai bine zis lipsa ei) nu mai este o glumă, este o afacere înfloritoare. Piața mondială a drogurilor în 2017 a avut o valoarea de 435 miliarde de dolari, în condițiile în care piața infracționalității cibernetice a avut în același an valoarea de 600 miliarde dolari.

Dacă este să luăm în calcul noile tipuri de atacuri cibernetice, din ce în ce mai direcționate și mai specializate, șansele de a scăpa sunt tot mai mici. Mai mult de 80% dintre incidentele cibernetice sunt cauzate de erori umane. Companiile mari plătesc, în medie, 551.000 de dolari pentru a reveni după o breșă de securitate, iar IMM-urile cheltuiesc 38.000 dolari. Numai atacurile de tip phishing costă compania până la 400 de dolari pe an, pe angajat.

Începând cu finele anului 2016 KasperskyLab a reușit să acopere un necesar în piața IT-ului, completând oferta clasică de soluții software de securitate informatică cu o platformă de traininguri specializate și de teste interne pentru angajații companiilor. Platforma KasperskySecurityEducationPlatform este una extrem de intuitivă și este destinată atât persoanelor din IT, cât și departamentului de resurse umane, iar începând cu 2018 această platformă va fi disponibilă și în limba română.

Companiile pierd milioane revenindu-și din incidente asociate angajaților, dar eficiența programelor tradiționale de instruire în ceea ce privește prevenirea acestor probleme este limitată și de obicei eșuează în producerea motivării și a comportamentului dorit.

Programul KasperskyLab de instruire și-a demonstrat deja eficacitatea prin rezultatele obținute:

•         până la 90% reducere în numărul de incidente

•         50-60% reducere a pierderilor monetare potențiale asociate riscurilor cibernetice

•         până la 93% probabilitatea de utilizare a cunoștințelor în viața de zi cu zi

•         86% dintre participanți ar recomanda cursul colegilor.

KasperskyLab a lansat o familie de produse de instruire care utilizează tehnicile moderne de învățare și abordează toate nivelurile din structura organizațională:

•    construirea unui comportament, nu doar furnizarea de cunoștințe: abordarea învățării implică jocuri, învățare prin practică, dinamica grupului, atacuri simulate, căi de învățare, cimentarea automată a cunoștințelor, etc; aceste tehnici au ca rezultat modele comportamentale puternice și produc îmbunătățiri de lungă durată în securitatea cibernetică;

•    conținut serios și practic (bazat pe puterea KasperskyLab) livrat sub forma unor exerciții reglate fin pentru a satisface nevoile de afaceri și preferințele de timp/format ale diferitelor niveluri organizaționale: directori seniori, directori de linie, angajați obișnuiți;

•    măsurători în timp real, gestionarea convenabilă a programului: software-ul construit pentru atingerea anumitor scopuri oferă sarcini automate de instruire, evaluări de aptitudini și reținere prin atacuri simulate în mod repetate de phishing, precum și înscrierea automată în modulele de instruire; cursurile pot fi gestionate și livrate de către partenerii KasperskyLab sau de echipele proprii de T&D (programul Trainthe trainer și suportul sunt asigurate de KasperskyLab) ale clientului;

•    instruirea acoperă o gamă largă de probleme de securitate, de la scurgerile de date și ransomware la atacurile malware bazate pe internet, rețele sociale și mobile sigure;

•    metodologia de învățare continuă asigură o fixare permanenta a aptitudinilor și introduce motivarea în adâncul organizației;

•    cursurile de formare care abordează diferite niveluri organizaționale și creează o cultură de siguranță cibernetică colaborativă, împărtășită de toată lumea și implementată de la nivelurile superioare;

•    instruirea conține instrumente analitice și de raportare care măsoară aptitudinile angajaților și progresul de învățare, precum și eficiența programului la nivel de companie;

•    planurile de învățământ și cele mai bune practici oferite de KasperskyLab facilitează implementarea programului și ajută echipele de securitate IT și T&D ale clientului să obțină maximul din inițiativele programului SecurityAwareness.

Comservice Company este partenerul Kaspersky care poate livra in acest moment instruirea în cadrul programului SecurityAwareness, în toate județele Moldovei. Prin cei peste 25 de ani experiență, Comservice, împreună cu partenerul său, KasperskyLab (care a împlinit anul trecut 20 de ani) aduc o experiență cumulată pe piața IT-ului și își propun să crească siguranța cibernetică a companiilor. Comservice Company este prezentă pe piața Moldovei cu birouri atât în Bacău, cât și în Iași

Platforma sus-menționată este disponibilă, deocamdată, doar întreprinderilor și companiilor cu peste 80 de angajați utilizatori de IT.

Cei interesați pot lua parte la evenimentul de promovare din Iași, 28 iunie 2018, iar pentru asigurarea unui loc trimiteți un email la adresa tudor.colt@comservice.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.