Creşteri salariale consistente în bugetele Salubris şi Citadin. Când vor fi aprobate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Creşteri salariale consistente în bugetele Salubris şi Citadin. Când vor fi aprobate

GALERIE
salubris
  • salubris
- +

La Salubris, cheltuielile cu personalul vor fi mai mari cu 19%, iar la Citadin, cu 18%.

Consiliul Local (CL) va aproba poimâine bugetele pe 2017 a patru dintre instituţiile de sub autoritatea deliberativului. Veniturile cumulate ale societăţilor Salubris, Citadin, Servicii Publice şi Tehnopolis ajung la peste 150 milioane lei. Din această sumă, aproape jumătate reprezintă cheltuieli cu personalul.

Creşterea salariului minim brut şi celelalte majorări decise în ultimele luni au dus, în cazul fiecărei instituţii, la creşterea fondului de salarii. În total, instituţiile menţionate au estimat un număr mediu de circa 1.650 de angajaţi.

Cea mai mare creştere a cheltuielilor cu personalul este la Salubris (19%), acolo unde sunt şi cei mai mulţi angajaţi (740), operatorul de salubrizare fiind urmat de Citadin (18% - 290 de angajaţi), Servicii Publice (6,5% - 600 de angajaţi) şi Tehnopolis (2% - 16 angajaţi).

Cele mai mari venituri sunt estimate la Salubris (72 milioane lei), operator urmat de Citadin (43 milioane lei), Servicii Publice (34 milioane lei) şi Tehnopolis (1,2 milioane lei). Cu excepţia parcului tehnologic, ceilalţi trei operatori ar urma să obţină profit în 2017. În total, este vorba despre circa un milion de euro (profit brut). 

Ce investiţii pregătesc serviciile din subordinea Primăriei

Cheltuielile totale de investiţii se ridică la aproape 18 milioane lei, cu precizarea că această sumă cumulează proiectele a trei instituţii: Salubris (7,6 milioane lei), Citadin (5,6 milioane lei) şi Servicii Publice (4,4 milioane lei).

La Tehnopolis, programul de investiţii este unul sărac, de doar 47.380 lei, şi constă în achiziţia unui autoturism.

Operatorul de salubrizare are programate pentru acest an investiţii noi în sumă de peste 4,6 milioane lei, restul proiectelor fiind în continuare. Dintre cele noi, amintim achiziţia unei autoutilitare multifuncţionale, a unor containere şi a mai multor autogunoiere, automăturătoare, autovidanje, autocontainere, autostropitoare şi diverse autovehicule speciale.

În cazul Citadin, investiţiile fac referire la amenajarea unui drum industrial în incinta proprietăţii operatorului, extinderea staţiei de carburanţi şi achiziţia de diverse dotări.

La Servicii Publice, cheltuielile de investiţii fac referire la împrejmuirea pepinierii, amenajarea unor platforme betonate şi a unor sere, achiziţia unor containere pentru organizare de şantier şi dotarea cu diverse maşini, echipamente şi alte mijloace fixe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.