Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Crima care a șocat Belgia. Băiețel român de 9 ani ani, torturat, ucis și aruncat într-un lac

GALERIE
raul
  • raul
- +

Raul, un băiețel român în vârstă de 9 ani a fost torturat și ucis, iar trupul lui - pus într-o geantă plină cu pietre - a fost găsit după trei luni într-un lac din Belgia. Principalul suspect este tatăl vitreg al copilului, care a fost arestat în Olanda, la fel ca mama băiețelului, care ar fi fost complice, scrie presa belgiană. Cea care le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat a fost chiar sora lui Raul, conform publicației 7Sur7.

Crima a șocat Belgia, scrie presa locală.

Copilul locuia într-o casă insalubră din Afrikalaan, lângă Dampoort, în Gent, alături de sora lui de 11 ani, de mama lui de 30 de ani și de tatăl său vitreg în vârstă de 34 de ani, scrie 7Sur7. Joia trecută, el a fost găsit mort în lacul Houtdok din orașul Gent din Belgia. Trupul său - plin de răni - era pus într-o geantă sport plină cu pietre.

Conform presei belgiene, alerta fusese dată recent de unchiul băiețelului, îngrijorat că nu mai avea nicio veste. Bărbatul locuia în Germania, dar era în contact cu Raul și cu familia lui, stabiliți în Gent. Recent, mama băiețelului i-a sugerat unchiului copilului, printr-un sms, că acesta ar fi mort, iar atunci bărbatul a mers în Belgia și a anunțat poliția.

Copilul ar fi fost ucis la sfârșitul lunii ianuarie.

Potrivit publicației 7Sur7, mama și sora lui Raul au fost audiate de către anchetatori, dar versiunile lor au fost diferite.

Mama a susținut că fiul ei a căzut dintr-o mansardă, în 31 ianuarie, în timp ce sora copilului a spus că i-a văzut pe mamă și pe tatăl vitreg îndreptându-se spre lacul Houtdok cu o geantă sport.

În cele din urmă, femeia a recunoscut că băiatul era maltratat de către tatăl vitreg, spunând că și ea a fost abuzată de acesta. Amândoi lucrau într-o măcelărie, iar bărbatul fusese concediat. Pentru că femeia ar fi refuzat să îi dea bărbatul salariul pe care îl câștiga, el s-ar fi răzbunat bătându-i copiii.

Bărbatul a fost arestat vinerea trecută în Olanda și urmează să fie predat autorităților din Belgia. De asemenea, a fost arestată și mama copilului.

După arestarea celor doi, sora mai mare a lui Raul a fost încredințată unchiului ei, care s-a întors în Germania.

Sora lui Raul și-ar fi văzut fratele murind


Sora lui Raul a povestit că în special fratele ei era agresat, fiind lovit cu o curea și pus sub apă înghețată sau apă fierbinte.

„A ajuns să-și vadă frățiorul murind. Ea a spus că tatăl ei vitreg a ascuns trupul fratelui ei mort sub patul de acasă. Aveau doar un dormitor. Acolo au lăsat trupul două-trei zile.
Apoi, fetița l-a urmărit pe Nicu (tatăl vitreg al victimei ) când punea trupul lui Raul într-o geantă sport neagră. Apoi toți trei au mers până la acest lac la miezul nopții. Nicu a dus pe umăr geanta sport în care avea cadavrul lui Raul, de parcă era plecat în expediție.


La malul apei, Nicu a pus-o pe nepoata mea sa caute pietre grele și să aducă nisip, ca să facă geanta grea. Ea l-a privit cum a aruncat în apă geanta cu frățiorul. Toți trei au mai așteptat câteva minute, până când au văzut geanta scufundându-se. Nepoata mea a descris de multe ori acest zgomot. Se simțea ca și cum ar fi într-un film de groază”, a povestit Marius, unchiul lui Raul, citat de presa belgiană.


De ce școala la care învăța Raul nu a anunțat dispariția acestuia


Anchetatorii se întreabă de ce nimeni de la școala unde învăța băiatul nu a anunțat dispariția acestuia. Situația copilului nu era deloc ușoară. Venit din România, abia vorbea olandeză și comunica prin aplicații de traduceri.


„A fost șocant. Pe de o parte, căuta adesea îmbrățișări, dragoste, afecțiune. Și pe de altă parte, putea exploda foarte repede din senin. M-am întrebat de unde vine asta. Mi-am pus întrebarea: vede asta acasă? “, a spus un fost profesor al lui Raul.
Potrivit acestuia, familia lui Raul anunțase la școală că băiatul nu se va întoarce la ore pentru că familia intenționează să se întoarcă în România.

Sursa: Hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri