anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Crimă conjugală comisă de o profesoară asupra soţului. Procurorii: Denotă ferocitate

GALERIE
crima_femeie-arestata_Minjesti_vaslui
 • crima_femeie-arestata_Minjesti_vaslui
- +

Actul abominabil, comis cu diferite obiecte şi în timp îndelungat, a fost provocat de o ceartă între cei doi din cauza datoriilor. Procesul crimei a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.

O vasluiancă cere revizuirea sentinţei prin care a fost condamnată pentru uciderea soţului. Profesoară suplinitoare într-o comună din vecinătatea municipiului Vaslui, ea susţine că şi-a lăsat soţul acasă bine sănătos, deşi medicii ambulanţei chemate la faţa locului au fost îngroziţi văzând starea bărbatului. Acesta a murit la spital, după doar două ore de la internare.

La data comiterii faptei, Maria Popescu avea 56 de ani, iar soţul său, 61 de ani, locuind în comuna Muntenii de Jos. Femeia era cunoscută ca o consumatoare cronică de alcool, deşi lucra ca profesor suplinitor. Avea un comportament agresiv foarte soţul său, mai ales că acesta avea o constituţie firavă şi bolnăvicioasă.

În iulie 2011, bărbatul a mers la magazinul sătesc pentru a plăti o datorie. La întoarcerea acasă, a izbucnit un conflict între cei doi, pe tema cheltuielilor cu băutura ale soţiei. În momentul respectiv, niciunul dintre soţi nu era treaz. Profitând de faptul că soţul nu putea să-i opună o rezistenţă fizică, femeia şi-a atacat bărbatul cu un par şi o secure, lovindu-l de numeroase ori. Vecinii au fost alertaţi de strigătele de ajutor ale victimei, aceştia reuşind să o oprească pe agresoare. Aceasta a refuzat să cheme o ambulanţă, deşi starea soţului său era gravă. În cele din urmă, vecinii au fost cei care au sunat la 112.

„Brancardierii, medicii, au fost impresionaţi în sens negativ de gravitatea leziunilor care erau răspândite peste tot corpul. Avea leziuni de apărare la mâini, înţepături şi plăgi pe tot corpul. Toate acestea detonă ferocitatea cu care inculpata a lovit victima în mod repetat“, aveau să reţină judecătorii.

Victima a fost transportată la spital, dar a decedat după doar două ore. Necropsia a fost îngreunată de numărul mare de leziuni suferite, medicii legişti neputând stabili numărul exact al acestora şi nici ordinea în care au fost produse.

Pe parcursul cercetării penale, femeia a avut o conduită bizară, fiind supusă unui control medical psihiatric. Acesta a atestat însă că nu avea nicio tulburare psihică ce i-ar fi putut afecta discernământul. În cele din urmă, a fost condamnată în 2012 la 22 de ani de închisoare. În cererea sa de revizuire a sentinţei, Maria Popescu a afirmat că nu ar fi vinovată de moartea soţului său. La ora crimei, ea ar fi fost plecată de acasă, la magazin. Îşi lăsase soţul acasă bine, sănătos şi nu ştia cine ar fi putut să-l ucidă. De altfel, el ar fi decedat din cauze naturale.

Martorii care au descris filmul acţiunii şi care au sunat la ambulanţă ar fi mincinoşi. Ea şi-a întemeiat acuzele pe faptul că martora M.B. fusese amendată pentru că furase din gospodăria ei, deci declaraţiile date în faţa procurorilor şi judecă­torilor ar fi fost motivate de duşmănie.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au apreciat că afirmaţiile femeii nu sunt susţinute prin niciun fel de probe, ea neinvocând în fapt elemente noi, care ar justifica revizuirea sentinţei. Martora fusese cercetată, la plângerea Mariei Popescu, pentru mărturie mincinoasă, iar procurorii deciseseră clasarea cauzei. Faţă de cealaltă martoră din dosar, femeia nu formulase nicio plângere, deci afirmaţiile sale nu au fost puse sub semnul întrebării. Ca urmare, judecătorii vasluieni au decis respingerea, ca inadmisibilă, a cererii de revizuire. Femeia a contestat decizia, cazul ajungând în faţa Curţii de Apel ieşene. Magistraţii acestei instanţe au amânat până acum de trei ori pronun­ţarea, sentinţa definitivă urmând să fie anunţată la începutul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.