Crin Antonescu si-a anuntat plecarea de la conducerea PNL

duminică, 04 martie 2012, 22:52
2 MIN
 Crin Antonescu si-a anuntat plecarea de la conducerea PNL
Crin Antonescu sustine ca USL va cistiga alegerile din toamna

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca, in cazul in care USL nu va cistiga alegerile parlamentare, va demisiona de la conducerea PNL. Antonescu sustine, insa, ca USL va cistiga scrutinul general cu un scor considerabil si care va fi cu 10% mai mare fata de cel pe care Uniunea il va obtine la locale. El a admis ca in negocierile privind desemnarea candidatilor comuni la alegerile locale exista "ciocniri de interese" si a afirmat ca problemele vor fi rezolvate astfel incit la 15 martie sa fie anuntati candidatii.

Liderul PNL a mai sustinut ca priveste cu "umor" posibila constituire a Miscarii Populare, in contextul in care discutiile despre aceasta constructie sint dintre cele mai indelungate. In schimb, cea mai importanta reusita a constituirii USL "este conturarea unei alternative la actuala guvernare".

"Mi-e greu sa stiu si daca eu voi candida in 2014"

Intrebat daca s-a gindit la posibilitatea confruntarii, la urmatoarele alegeri prezidentiale, cu actualul premier, Antonescu a raspuns ca "2014 este foarte departe si mie mi-e greu sa stiu si daca eu voi candida, daramite daca domnul Ungureanu va candida sau altcineva. Cred ca toate posibilitatile sint deschise. Cred ca domnul Ungureanu are aceasta optiune daca va dori, daca va fi sustinut de niste formatiuni politice sau de o formatiune politica, dar daca este vorba de anul 2014 este greu de facut pronosticuri", afirma liderul liberal Crin Antonescu, adaugind ca nu crede ca, in cazul unei candidaturi a lui MRU, aceasta va fi pe listele USL.

PDL vrea sa-l "ajute" pe Antonescu sa plece mai repede

Aseara, inainte de sedinta Colegiului Director al PDL, europarlamentarul Cristian Preda – invitat de Emil Boc, el nefiind membru al CD – afirma ca "telul nostru este sa-i dam o mina de ajutor lui Crin Antonescu sa plece de la sefia PNL. Daca il ajutam pe Crin Antonescu sa rezolve problema pe care o are, daca nu duce PSD la guvernare, cred ca vom face un progres pentru toata lumea".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii