Cristi Berea, senator USR PLUS: Avem nevoie de profesioniști în fruntea spitalelor (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Declaratie de presa (P)

Cristi Berea, senator USR PLUS: Avem nevoie de profesioniști în fruntea spitalelor (P)

GALERIE
Berea
  • Berea
- +

Sistemul sanitar din România a trecut prin schimbări și reorganizări permanente, indiferent de culoarea politică a partidelor aflate la putere. Întotdeauna, în aceste etape, pacienții și rudele acestora au resimțit din plin consecințele, acestea fiind nefaste de cele mai multe ori. Metehnele existente în sistemul medical public pot fi combătute separând două lucruri esențiale: managementul medical de cel administrativ.

Reforma sistemului medical presupune mai multe etape dar, una dintre cele esențiale este eliminarea numirilor politice din funcțiile executive, care au rol determinant în luarea deciziilor administrative. Spitalele trebuie să fie conduse asemenea unor companii, care să includă planuri de afaceri, obiective financiare asumate și definite, planuri de investiții și indicatori de performanță. 

De prea multe ori, mediul politic și-a exercitat influența în numirea directorilor de spital, la nivel local sau național. Pentru a avea un management sănătos trebuie să atrași oameni competenți de la alte instituții ale statului sau din mediul privat, care să dețină studii superioare, de specialitate și competențe de administrarea afacerilor.  Medicii, asistentele, personalul medical auxiliar și pacienții au nevoie de lideri care să știe unde, când și în ce să investească banul public pentru a crește condițiile de confort în care se desfășoară actul medical dar și siguranța celor care beneficiază de toată infrastructura spitalicească.

“USRPLUS este prima formațiune politică ce își asumă public transparentizarea concursurilor din sistemul public. De exemplu promovăm în social media posturile scoase la concurs pe data de 22 aprilie pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din fiecare județ pentru a atrage cât mai mulți specialiști către această instituție care joacă un rol extrem de important în sistemul medical și decontarea tratamentului pacienților.

Același principiu trebuie aplicat și pentru conducerea spitalelor din subordinea autorităților locale sau centrale. Fac un apel către fiecare director administrativ de spital din Iași să publice planul de management prezentat la momentul în care au fost numiți în funcție sau au participat la concursuri și obiectivele pe care le-au îndeplinit până în prezent. Doar comparând planurile cu realizările, putem cuantifica indicatorii de performanță și stabili dacă acele persoane își merită funcțiile ocupate și toate beneficiile de care se bucură”, afirmă Cristi Berea, senator USRPLUS.

Românii își vor recăpăta încrederea în calitatea actului medical și a condițiilor din spitale atunci când vor vedea achiziții și investiții realizate în mod transparent care vor îmbunătăți semnificativ condițiile de cazare și facilitățile din fiecare unitate medicală, indiferent de dimensiunea sau de numărul de pacienți pe care îl deservește. Managerii de spitale trebuie să aloce fonduri pentru modernizarea și actualizarea instalațiilor electrice, sanitare și mai ales saloanele și sălile de tratament.  

Transparența înseamnă credibilitate și promovează meritocrația, fiind exact elementele de care societatea are nevoie. 

Cristi Berea, senator USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.