anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Declaratie de presa (P)

Cristi Berea, senator USR PLUS: Avem nevoie de profesioniști în fruntea spitalelor (P)

GALERIE
Berea
 • Berea
- +

Sistemul sanitar din România a trecut prin schimbări și reorganizări permanente, indiferent de culoarea politică a partidelor aflate la putere. Întotdeauna, în aceste etape, pacienții și rudele acestora au resimțit din plin consecințele, acestea fiind nefaste de cele mai multe ori. Metehnele existente în sistemul medical public pot fi combătute separând două lucruri esențiale: managementul medical de cel administrativ.

Reforma sistemului medical presupune mai multe etape dar, una dintre cele esențiale este eliminarea numirilor politice din funcțiile executive, care au rol determinant în luarea deciziilor administrative. Spitalele trebuie să fie conduse asemenea unor companii, care să includă planuri de afaceri, obiective financiare asumate și definite, planuri de investiții și indicatori de performanță. 

De prea multe ori, mediul politic și-a exercitat influența în numirea directorilor de spital, la nivel local sau național. Pentru a avea un management sănătos trebuie să atrași oameni competenți de la alte instituții ale statului sau din mediul privat, care să dețină studii superioare, de specialitate și competențe de administrarea afacerilor.  Medicii, asistentele, personalul medical auxiliar și pacienții au nevoie de lideri care să știe unde, când și în ce să investească banul public pentru a crește condițiile de confort în care se desfășoară actul medical dar și siguranța celor care beneficiază de toată infrastructura spitalicească.

“USRPLUS este prima formațiune politică ce își asumă public transparentizarea concursurilor din sistemul public. De exemplu promovăm în social media posturile scoase la concurs pe data de 22 aprilie pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din fiecare județ pentru a atrage cât mai mulți specialiști către această instituție care joacă un rol extrem de important în sistemul medical și decontarea tratamentului pacienților.

Același principiu trebuie aplicat și pentru conducerea spitalelor din subordinea autorităților locale sau centrale. Fac un apel către fiecare director administrativ de spital din Iași să publice planul de management prezentat la momentul în care au fost numiți în funcție sau au participat la concursuri și obiectivele pe care le-au îndeplinit până în prezent. Doar comparând planurile cu realizările, putem cuantifica indicatorii de performanță și stabili dacă acele persoane își merită funcțiile ocupate și toate beneficiile de care se bucură”, afirmă Cristi Berea, senator USRPLUS.

Românii își vor recăpăta încrederea în calitatea actului medical și a condițiilor din spitale atunci când vor vedea achiziții și investiții realizate în mod transparent care vor îmbunătăți semnificativ condițiile de cazare și facilitățile din fiecare unitate medicală, indiferent de dimensiunea sau de numărul de pacienți pe care îl deservește. Managerii de spitale trebuie să aloce fonduri pentru modernizarea și actualizarea instalațiilor electrice, sanitare și mai ales saloanele și sălile de tratament.  

Transparența înseamnă credibilitate și promovează meritocrația, fiind exact elementele de care societatea are nevoie. 

Cristi Berea, senator USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.