Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa (P)

Cristi Berea, senator USR PLUS: Este o rușine ca PSD să ceara demisia ministrului, în condițiile în care în ultimii 30 de ani nu au făcut nimic pentru sistemul de sănătate (P)

GALERIE
CristiBerea
  • CristiBerea
- +

Slăbiciunile și deficiențele sistemului de sănătate sunt rezultatul guvernărilor PSD-iste și al corupției din sistem. Să ne amintim că ei sunt cei care au condus sistemul sanitar în ultimii zeci de ani în România și acum se declară revoltați. Ultimii 3 demnitari PSD care au condus sistemul de sănătate sunt cercetați pentru diverse fapte de corupție, iar acum PSD se declară nevinovat ?

Oamenii PSD au condus spitalul Matei Balș 28 de ani

Ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș este o tragedie și din păcate nu este singura. Dar sunt surprins câtă ipocrizie și câtă falsitate poate exista în discursul public al PSD și în cererile de demisie. Este ca și cum până ieri, totul era perfect și mergea strună pentru că ei erau la putere, iar astăzi nimic nu mai este bun. Au uitat liderii PSD că ei sunt cei care l-au sprijinit pe domnul Streinu-Cercel în fruntea spitalului timp de 28 de ani? 

Ultimii 7 ani am trăit cu toții sub marca PSD și a proiectelor sale, dar mai ales am suferit din lipsa acestora. Acest atac furibund al PSD la adresa lui Vlad Voiculescu nu arată altceva decât frică și disperare din partea corupților și incompetențelor, pentru că acest ministru vrea să reformeze și să modernizeze sistemul de sănătate, din temelii. Ministrul sănătății și-a propus să readucă pacienții în atenția sistemului sanitar în detrimentul firmelor și “obligațiilor” față de partid. Prima persoană care ar trebui să dea explicații publice în acest caz este ultimul său manager: actualul senator PSD, dr. Adrian Streinu-Cercel.  Dumnealui trebuie să explice de ce în ultimii 28 de ani, în ultimii 7 ani nu fost instalate sisteme proprii de încălzire, independente sau de ce nu au fost instalate sisteme automate de stingere a incendiilor.

Ce modernizări a făcut managerul PSD la acest spital pentru a garanta siguranța pacienților și dreptul la viață al fiecăruia? Cât tupeu poate avea cineva să speculeze politic o tragedie de care cel mai probabil tot ei au fost responsabili? Sper să vă fie rușine domnilor din PSD atunci când vă uitați în oglindă. 

Vlad Voiculescu este ministrul care vindecă sistemul medical

Avem probabil cel mai bun exemplu de profesionalism al unui ministru al sănătății. După această tragedie nu s-a grăbit să caute vinovații și s-a concentrat pe identifica cauzele incendiului. A demonstrat că în acest moment este prioritară siguranța pacienților din toate spitalele din România și că putem preveni viitoarele tragedii doar dacă aflăm ce anume le-a provocat. Maturitatea, transparența și responsabilitatea cu care se gestionează această situație ne ajută să facem o proiecție asupra modului în care Vlad Voiculescu va schimba sistemul medical din țara noastră. Amintiți-vă că a pus pe picioare o rețea internațională pentru ajutorarea pacienților de la oncologie. Acum, haideți să ne imaginăm ce va face ca ministru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri