Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cristian Adomniţei a fost ales vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Cozmanciuc, membru de drept

GALERIE
Cristian Adomnitei
  • Cristian Adomnitei
- +

În urma Congresului Partidului Naţional Liberal din 27-28 iunie a.c., Cristian Adomniţei, preşedintele Organizaţiei Teritoriale a PNL Iaşi a fost ales vicepreşedinte al partidului la nivel naţional. Cu un număr total de 1230 de voturi din aproape 1500 de voturi valabil exprimate, liderul liberalilor ieşeni a obţinut astfel unul din cele mai bune rezultate între vicepreşedinţii din cadrul viitorului birou politic.

„Privesc votul de ieri ca pe un semn de apreciere al tuturor colegilor liberali din ţară pentru mine, dar, în acelaşi timp, este şi o răspundere pe măsură. Anul acesta, în toamnă, voi împlini 20 de ani de apartenenţă la PNL. Sunt deja la al doilea mandat de vicepreşedinte şi ultimii ani au fost foarte încărcaţi pentru PNL; am avut multe competiţii electorale şi interne, multe rânduri de alegeri. Cu 13 preşedinţi de consilii judeţene, aproape 900 de primari şi aproximativ 150 de parlamentari, PNL a încheiat o etapă foarte importantă din viaţa sa, cu rezultate remarcabile.  Românii vor acum de la liberali alt drum. Cred că a venit momentul ca acest lucru să fie pus în practică: mă refer aici la fuziunea cu PDL, apartenenţa la PPE şi alegerile prezidenţiale din acest an. Aceste ţinte ne vor ajuta să realizăm ce ne-am propus la acest congres: zece ani de guvernare liberală. Privesc cu încredere spre viitorul PNL şi al filialei din Iaşi. Ştiu că din această postură de vicepreşedinte voi reuşi şi vom reuşi împreună. PNL este o echipă câştigătoare, este cea mai frumoasă echipă!”, a declarat Adomniţei.

Totodată, PNL Iaşi va avea în viitorul Birou Politic Naţional, organismul executiv de conducere, doi reprezentanţi. Pe lângă vicepreşedintele Cristian Adomniţei, şi deputatul Mugur Cozmanciuc va fi membru de drept, conform statutului partidului, în calitate de vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor.

PNL Iaşi a fost reprezentat la Congresul PNL de un număr de 39 de delegaţi cu drept de vot, fiind astfel una din cele mai bine reprezentate organizaţii din ţară. Delegaţia PNL Iaşi a numărat peste 80 de persoane şi a fost compusă din preşedintele PNL Iaşi, toţi parlamentarii liberali, un număr mare de primari, vicepreşedinţi ai filialei judeţene şi municipale, membri ai birourilor de conducere ai TNL, CSL, consilieri locali şi judeţeni.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri