anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cristian Adomniţei, prins încălcând linia continuă, în localitate, cu 102 km/h

GALERIE
Cristian_Adomnitei
  • Cristian_Adomnitei
- +

Fostului preşedinte al Consiliului Judeţean i s-a reţinut permisul pentru trei luni, încasând şi o amendă de 1.305 lei. El a dat în judecată Poliţia Rutieră, câştigând parţial.

 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a fost prins în ofsaid de poliţiştii rutieri. Adomniţei a încasat o amendă de 1.305 lei, a fost avertizat şi i s-a reţinut permisul timp de 90 de zile pentru o contravenţie comisă în iunie anul trecut. Fostul preşedinte al CJ a fost oprit de poliţişti pe drumul european DE 583, la Războieni. Conform procesului-verbal întocmit, automobilul lui Adomniţei avea o viteză de 102 km/h în localitate. În plus, acesta călcase marcajul longitudinal dintre sensurile de mers, aflându-se într-o depăşire neregulamentară.

Sancţiunea a fost atacată în instanţă de către Adomniţei, iar magistraţii Judecătoriei i-au dat dreptate. Aceştia au constatat că aparatul radar înregistrase o viteză fluctuantă, şi au apreciat că în aceste condiţii nu s-a făcut dovada că Adomniţei circulase într-adevăr cu 102 km/h. În privinţa depăşirii neregulamentare, judecătorii au considerat că ea fusese făcută fără vinovăţie. Astfel, pe sectorul respectiv de drum, şoseaua se îngustează. Ca urmare, autovehiculele de pe prima bandă pătrundeau pe banda a doua, Adomniţei fiind forţat să încalce marcajul pentru a evita coliziunea. În aceste condiţii, sentinţa dată de judecători a fost de anulare a procesului-verbal de sancţionare.

Inspectoratul Poliţiei Judeţene a contestat decizia în faţa Tribunalului şi a avut parţial câştig de cauză. Magistraţii acestei instanţe au menţinut raţionamentul colegilor de la Judecătorie în privinţa depăşirii de către Adomniţei a marcajului longitudinal. În schimb, viteza automobilului a fost considerată incontestabilă, sancţiunea fiind menţinută.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.