Cristian Cioacă rămâne în arest

marți, 14 ianuarie 2014, 19:06
2 MIN
 Cristian Cioacă rămâne în arest

Un complet de divergență de la Curtea de Apel Pitești a decis, marți, menținerea stării de arest preventiv pentru Cristian Cioacă, după ce în urmă cu o zi completul care judecă dosarul nu a ajuns la consens în această privință, unul dintre judecători susținând eliberarea fostului polițist.

Completul de divergență format din trei judecători a decis, marți după-amiază, menținerea stării de arest pentru fostul polițist Cristian Cioacă.

Potrivit avocatei lui Cioacă, Maria Vasii, decizia privind menținerea stării de arest nu a fost luată în unanimitate, unul dintre magistrați făcând opinie separată şi susținând înlocuirea măsurii arestului cu o altă măsură preventivă.   Decizia luată de completul de divergență este definitivă.

Magistrații din completul de divergență au decis asupra stării de arest preventiv a lui Cristian Cioacă după ce luni magistrații de Curtea de Apel Pitești, care judecă dosarul fostului polițist, nu au ajuns la un consens privind starea de arest și au decis repunerea cauzei pe rol. Este pentru a doua oară când un complet de divergență, format din trei magistrați, decide că fostul poliţist Cristian Cioacă rămâne în arest preventiv.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar în 30 ianuarie 2013 a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, fiind transferat din arestul Politiei Capitalei.

Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.

Fostul poliţist a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, familia Ghinescu ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.  

 

realitatea.net

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii