anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Cristian Diaconescu acuză o strategie de a băga PMP în moarte clinică

GALERIE
Cristian Diaconescu
 • Cristian Diaconescu
- +

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu acuză, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informaţii şi zvonuri false, precum şi declaraţiile şi interviurile pe care EugenTomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mişcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăţi altor formaţiuni politice, în schimbul unor beneficii personale iluzorii. 

Diaconescu anunţă că astăzi vor fi depuse în instanţă contestaţiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie şi adăugă că în prezent, partidul este blocat ca efect al mişcărilor întreprinse de Eugen Tomac.

”Îmi propusesem în aceste zile să păstrez tăcerea în legătură cu falsele frământări create în interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mână de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Mişcarea Populară”, a scris Diaconescu pe Facebook. 

El afirmă că ”aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informaţii şi zvonuri false, precum şi declaraţiile şi interviurile pe care domnul Tomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mişcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăţi altor formaţiuni politice în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

”Totuşi, gândindu-mă la munca pe care eu şi mulţi alţi colegi din PMP, inclusiv fondatorul său, am depus-o încă de la înfiinţarea lui, la eforturile oamenilor din teritoriu care au dus, alături de noi, bătălii electorale mânaţi doar de convingere şi nu de promisiunea unor funcţii vremelnice în administraţia publică, dar şi la votul de încredere primit de la sute de mii de români care au crezut şi cred în continuare că PMP are o voce diferită de a altora în politica românească, mă simt dator să fac următoarele precizări”, mai scrfie Diaconescu, precizând că are ”un background profesional care îi dă dreptul să nu se împiedice şi nici să depindă de vreo funcţie publică sau politică”.

”Aşadar, în ceea ce priveşte discuţia cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evocă, am participat la invitaţia şi rugămintea acestuia din urmă, nu la invitaţia liberalilor. În cadrul acelei întâlniri nu s-a vorbit în niciun moment de funcţia de ministru al Justiţiei, ci discuţia deschisă de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul altă tematică, legată de fondurile europene. Înainte de acea întâlnire, domnul Eugen Tomac mi-a spus că a transmis către PNL lista cu solicitările de funcţii pe care o trimisese şi către domnul Ludovic Orban, atunci cand erau împreună la guvernare”, spune Diaconescu. 

Preşedintele PMP mai precizează că, la întâlnirea de la Sinaia, pe care domnul Tomac o aduce în discuţie, nu s-a votat în unanimitate nicio fuziune. ”Pentru că situaţia era deosebit de tensionată, au fost puse în discuţie trei variante: fuziune, nicio fuziune sau colaborarea pe proiecte. Aceasta din urmă a fost şi cea care a fost supusă la vot şi aprobată. Întâlnirea de la Sinaia a arătat tuturor membrilor PMP că interesele unui grup nu se pot constitui în interesele întregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o mişcare politică populară nu poate fi ştearsă cu buretele şi vândută la kilogram”, spune liderul PMP. 

Cristian Diaconescu mai afirmă că, în urmă cu trei zile, i-a propus lui Eugen Tomac să se înţeleagă în interior pe temele pe care a creat şi alimentat disputa internă.

”Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mişcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenţei şi viitorului PMP şi îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi. De asemenea, astăzi vor fi depuse în instanţă contestaţiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie. În prezent, partidul este blocat ca efect al mişcărilor întreprinse de domnul Eugen Tomac”, mai scrie Diaconescu. 

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susţine, într-un interviu acordat News.ro, că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei.

Discuţia despre ministerul Justiţiei a avut loc în toamnă, în contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PMP. Eugen Tomac nu respinge o revenire în fruntea partidului şi crede că liderul actual, Cristian Diaconescu, are şanse mici să continue ca preşedinte, din moment ce ”70% din liderii PMP au solicitat un congres pentru a alege o nouă conducere”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.