Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cristian Diaconescu acuză o strategie de a băga PMP în moarte clinică

GALERIE
Cristian Diaconescu
  • Cristian Diaconescu
- +

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu acuză, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informaţii şi zvonuri false, precum şi declaraţiile şi interviurile pe care EugenTomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mişcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăţi altor formaţiuni politice, în schimbul unor beneficii personale iluzorii. 

Diaconescu anunţă că astăzi vor fi depuse în instanţă contestaţiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie şi adăugă că în prezent, partidul este blocat ca efect al mişcărilor întreprinse de Eugen Tomac.

”Îmi propusesem în aceste zile să păstrez tăcerea în legătură cu falsele frământări create în interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mână de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Mişcarea Populară”, a scris Diaconescu pe Facebook. 

El afirmă că ”aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informaţii şi zvonuri false, precum şi declaraţiile şi interviurile pe care domnul Tomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mişcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăţi altor formaţiuni politice în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

”Totuşi, gândindu-mă la munca pe care eu şi mulţi alţi colegi din PMP, inclusiv fondatorul său, am depus-o încă de la înfiinţarea lui, la eforturile oamenilor din teritoriu care au dus, alături de noi, bătălii electorale mânaţi doar de convingere şi nu de promisiunea unor funcţii vremelnice în administraţia publică, dar şi la votul de încredere primit de la sute de mii de români care au crezut şi cred în continuare că PMP are o voce diferită de a altora în politica românească, mă simt dator să fac următoarele precizări”, mai scrfie Diaconescu, precizând că are ”un background profesional care îi dă dreptul să nu se împiedice şi nici să depindă de vreo funcţie publică sau politică”.

”Aşadar, în ceea ce priveşte discuţia cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evocă, am participat la invitaţia şi rugămintea acestuia din urmă, nu la invitaţia liberalilor. În cadrul acelei întâlniri nu s-a vorbit în niciun moment de funcţia de ministru al Justiţiei, ci discuţia deschisă de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul altă tematică, legată de fondurile europene. Înainte de acea întâlnire, domnul Eugen Tomac mi-a spus că a transmis către PNL lista cu solicitările de funcţii pe care o trimisese şi către domnul Ludovic Orban, atunci cand erau împreună la guvernare”, spune Diaconescu. 

Preşedintele PMP mai precizează că, la întâlnirea de la Sinaia, pe care domnul Tomac o aduce în discuţie, nu s-a votat în unanimitate nicio fuziune. ”Pentru că situaţia era deosebit de tensionată, au fost puse în discuţie trei variante: fuziune, nicio fuziune sau colaborarea pe proiecte. Aceasta din urmă a fost şi cea care a fost supusă la vot şi aprobată. Întâlnirea de la Sinaia a arătat tuturor membrilor PMP că interesele unui grup nu se pot constitui în interesele întregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o mişcare politică populară nu poate fi ştearsă cu buretele şi vândută la kilogram”, spune liderul PMP. 

Cristian Diaconescu mai afirmă că, în urmă cu trei zile, i-a propus lui Eugen Tomac să se înţeleagă în interior pe temele pe care a creat şi alimentat disputa internă.

”Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mişcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenţei şi viitorului PMP şi îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi. De asemenea, astăzi vor fi depuse în instanţă contestaţiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie. În prezent, partidul este blocat ca efect al mişcărilor întreprinse de domnul Eugen Tomac”, mai scrie Diaconescu. 

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susţine, într-un interviu acordat News.ro, că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei.

Discuţia despre ministerul Justiţiei a avut loc în toamnă, în contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PMP. Eugen Tomac nu respinge o revenire în fruntea partidului şi crede că liderul actual, Cristian Diaconescu, are şanse mici să continue ca preşedinte, din moment ce ”70% din liderii PMP au solicitat un congres pentru a alege o nouă conducere”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri