anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Cristian Păun (ASE) îl critică pe ministrul Finanţelor din cauza intenţiei de a emite ordonanţă antispeculă

GALERIE
Cristian Păun
  • Cristian Păun
- +

Cristian Păun profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre intenţia Guvernului de a da OUG pentru speculă că îi transmite ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, că speculăm în fiecare clipă a existenţei noastre şi specula este motorul acţiunii umane. Rezultatul legii va fi un preţ incorect pentru români, a mai spus profesorul, precizând că statul trebuie să fie obsedat nu de consum ci de producţie.

”În primul rând, vreau să îi spun domnului Câciu că speculăm în fiecare clipă a existenţei noastre şi că specula este motorul acţiunii umane, fără speculă nu ieşim din casă pentru că întotdeauna când acţionăm încercăm să obţinem maximum posibil din resursele avute la dispozie, iar aceasta este taman definiţia speculei în opinia domnului Cîciu”, a spus profesorul.

El a continuat: ”Aş vrea să îi spun domnului Câciu că preţul cel mai corect este cel din piaţă, orice preţ care nu se formează în în piaţă nu este corect, atâta timp cât dumnealui pledează pentru intervenţia statului şi alterarea mecanismului de piaţă, preţul pe care ni-l va da intervenţia domnului Câciu prin această intervenţie va fi unul incorect şi pentru consumatori şi pentru producători deopotrivă. Rezultatul acestei legi va fi un preţ incorect pentru români, din toate punctele de vedere”, a arătat el. 

Potrivit profesorului universitar, ”statul trebuie să fie obsedat nu de consum ci de producţie”. 

”Aici poate să ajute, şi cum poate ajuta? Cel mai bine, poate ajuta eliberând economia de toate aceste bariere care stau în calea producţiei şi fac producţia dificilă sau în altă parte decât România, în acest fel poate lupta statul cu specula”, a mai arătat Păun. 

Cristian Păun a precizat că, din punctul său de vedere, această lege va avea efectul contrar ca orice lege care fixează preţuri, plafonează preţuri etc, iar efectele pe termen lung vor fi foarte complicate, pentru că orice faliment de la un atreprenor mai mic sau mai rmare va fi greu de gestionat.

”Treaba guvernului nu este să facă preţurile, nu cu asta trebuie să se ocupe statul”, a mai arătat Cristian Păun. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea recent că nu pot fi acceptate creşteri de preţuri ”din pix” de la o oră la alta, profitându-se de contextul actual şi temerea românilor.

”Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie”, a transmis liderul PSD. Acesta anunţă că va cere coaliţiei ”măsuri clare” pentru a se evita specula.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri