anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Conferință

Cristian POPESCU - Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații participă la PRIA IT&C and Intellectual Property

GALERIE
Cristian POPESCU-1024x641pria
 • Cristian POPESCU-1024x641
 • pria
- +

PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași– cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, în Iași la hotel Unirea, sala Cuza.

 

Peste 100 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C

 
Dl Mihai CHIRICA, Primarul Municipiului Iași, a fost invitat să ia parte la eveniment pentru a ne spune despre planurile municipale privind investitiile pe care le fac companiile IT&C in Iași. 
 
La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, lectori sunt:  Florica ENEA - Șef Serviciu Electro-fizică, OSIM; Anca POPESCU - Examinator Cereri de Brevet de Invenție în cadrul Serviciului Electro-fizică, OSIM; Cristian POPESCU - Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; Irina VIJOLI - Partner Business Evangelist, Microsoft Romania; Valerica DRAGOMIR - Director Executiv, ANIS.
 
De semenea, somități ale mediului de business și academic din Iași sunt asteptate să participe la eveniment: Paul BUTNARIU - Președinte, Camera de Comerț și Industrie Iași, Adrian BREZULIANU - Președinte,  Euronest IT Cluster și Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN - Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.
 
Trăim într-o eră digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.
 
Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală - cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.
 
În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.  
 
De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. 
 
Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. 
 
PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători  și pentru mediul academic. 
 
Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property - cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, la hotel Unirea Iași, sala Cuza.
 
 
Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi:
 
Contextul investițional în sectorul IT&C din România?
 
Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale?
 
Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?
 
Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?
 
OSIM - Strategia dezvoltării protecției proprietății industriale în România și aplicarea politicii în domeniu.
 
Studii de caz
 
Licențele și drepturile de autor
 
Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?
 
Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?
 
Care sunt provocările pentru programele open source?
 
Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?
 
Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală
 
Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C?
 
Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European
 
Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C
 
Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părți funcționale ale codului software?
 
Protecția programelor de calculator - legislația actuală și provocări
 
Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe software.
 
PRIA IT&C and Intellectual Property se desfășoară sub egida OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt casa de avocatură Popovici, Nițu, Stoica&Asociații, Microsoft și ANIS.
 
De asemenea, parteneri ai evenimentului sunt Camera de Comerț și Industrie Iași, Camera de Comerț Româno-Olandeză, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Romania-Israel și Camera de Comerț Romania-Elveția.
 
Parteneri media sunt Agerpres, Radio HIT Iași, Ziarul de Iași, 9AM News, Transilvania Business și Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal și Actmedia.
 
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi 
 
 
Despre PRIAevents
 
PRIAevents - experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business. 
 
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.