anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați din CJ Iași: Ieșiți la tablă, domnule Alexe și dați explicații! (P)

GALERIE
935
 • 9
 • 3
 • 5
- +

Liderul de grup din Consiliul Județean (CJ) Cristian Stanciu s-a deplasat astăzi în mai multe zone ale drumului inter-județean Iași – Suceava pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, în urma aspectelor negative semnalate ieri de senatorul Maricel Popa. La discuțiile de pe teren au mai participat prefectul Bogdan Cojocaru, reprezentanți ai autorităților locale (Dumitru Tanasă, primarul comunei Belcești, Marius Constantin Baban, viceprimarii comunelor Focuri și Gropnița), dar și locuitori ai comunităților străbătute de acest drum.

„M-am deplasat astăzi în mai multe zone ale acestui traseu, în mod deosebit, pe secțiunea Belcești – Focuri – Coarnele Caprei – Gropnița pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor. În urma discuțiilor purtate cu prefectul Bogdan Cojocaru și cu reprezentanți ai autorităților locale din zonă, dar și cu simpli cetățeni s-au desprins o serie de concluzii pe care le voi supune atenției conducerii Consiliului Județean Iași:

 1. Lucrarea nu poate să fie sub nicio formă la 85% stadiu de implementare;
 2. Am constatat erori de proiectare, mai ales în ceea ce privește podețele care fac legătura între drumul județean și gospodăriile oamenilor;
 3. Există o evidentă lipsă de comunicare între autoritățile județene, locale și constructor (au fost semnalate de către autoritățile locale o serie de probleme care vizează, spre exemplu, realizarea unor trotuare în comuna Belcești care se opresc la mijlocul traseului);
 4. Este sau nu desemnat la acest moment un diriginte de șantier?
 5. Care este calendarul lucrărilor pentru perioada imediat următoare? (Nici astăzi nu am regăsit pe teren nici măcar un muncitor);

Din punctul meu de vedere, conducerea Consiliului Județean Iași pare depășită în ceea ce privește implementarea acestui proiect, motiv pentru care voi propune imediat constituirea unei Comisii formată din consilieri județeni pentru a monitoriza și supraveghea execuția lucrărilor. Sper ca lipsa de preocupare demostrată până acum de executiv să nu fie cauzată de multitudinea de dosare penale în care este implicat actualul președinte.

Sunt îngrijorat cu privire la finalizarea la timp a lucrărilor și sper ca ieșenii să nu fie nevoiți să plătească din buzunarele lor pentru oalele sparte de cei care acum se află vremelnic pe poziții de conducere la CJ Iași. Iașul a beneficiat de finanțări consistente în perioada 2016 – 2020 și nu este de dorit să ajungem în situația în care administrația liberală să își bată joc de peste 100 milioane de euro bani europeni și de sute de mii de ieșeni și suceveni care își doresc să circule pe un drum de o calitate optimă.” a declarat liderul de grup Cristian Stanciu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.