anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cristina Nichita: Cei din redacţia Charlie Hebdo luptau împotriva stupidităţii

GALERIE
Charlie-Hebdo
 • Charlie-Hebdo
- +

„Carnagiul din redacţia cotidianulului parizian Charlie Hebdo este mai mult decât masacrarea a doisprezece oameni neînarmaţi. Este o crimă împotriva libertăţii de exprimare, pentru că acei oameni ucişi în mod bestial erau înarmaţi doar cu uneltele inteligenţei: creioanele şi cuvintele. Ei luptau de mult timp împotriva intoleranţei – oricare ar fi fost aceea – şi, în special, împotriva stupidităţii.

Acest atac mârşav ne priveşte pe toţi. Nu putem trăi temându-ne că în orice moment, în orice loc de pe Pământ, nişte arătări cu măşti negre ne vor executa pentru că nu împărtăşim aceleaşi valori. Vrem să trăim într-o lume civilizată, în care libertatea să fie cheia de boltă. Libertatea şi siguranţa vieţii trebuie apărate cu orice preţ.

Sunt convinsă că trebuie să luăm măsuri împotriva intoleranţei şi a terorii. O primă măsură ce poate fi luată imediat este reconsiderarea legii privitoare la supravegherea comunicărilor electronice, aşa numita lege Big Brother. Acest act legislativ nu îngrădeşte libertatea individuală. Scopul său este acela de a ne asigura că răuvoitorii şi teroriştii nu se vor ascunde sub cupola libertăţii noastre, atacându-ne apoi cu sânge rece.

Libertatea nu este o stare de fapt imuabilă şi indestructibilă. Libertatea trebuie apărată ca o mare cucerire a societăţii civilizate. Noi, românii ştim prea bine ce au însemnat deceniile apăsătoare şi sufocante care s-au scurs între cel de-al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din decembrie 1989, decenii în cursul cărora lipsa libertăţii ne-a dat valoarea ei reală.

Libertatea se apără minut de minut, fiindcă este aerul pe care îl respirăm pentru a putea trăi. Libertatea de a gândi şi de a ne exprima este esenţa evoluţiei noastre”, a transmis Cristina Nichita, deputat PSD.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.