Cronică de război, de la partidoi. Iaca bubuiala!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Cronică de război, de la partidoi. Iaca bubuiala!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Lovituri grele la gioale în partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori, lovituri care ieri au devenit publice, la şedinţa Conţilului Local. 

Pe scurt, ieri conţilierul zoo Boişteanu, căruia şi nea Măricel şi gruparea Stanciu îi doreau demisia din PSD şi din funcţia de ales, pe motiv că e om de-al lui Mihăiţă, a anunţat ieri oficial că a redevenit lider de grup al conţilierilor PSD. Hopaa!? Ce s-a întâmplat de fapt, de i-a luat locul aranjorului imobiliar Surdu?

Gurile rele zic că acesta din urmă a intrat în conflict major cu Măricel, din cauză că interesele de partid se băteau cap în cap cu interesele imobiliare ale famigliei, interese ce cereau pace cu Mihăiţă. Dar ce l-a apucat pe Măricel să bată cu pumnul în masă şi să ceară plecarea pacifiştilor, se pune întrebarea. Ei bine, băbăeţ, hai că despre asta vorbim mâine mai pe larg. Că-s tare multe de spus...

Iaca râma politiciei ieşene!

Iaca cu ce se ocupă dipotatul ieşean Petrică, taman în ziua în care şeful de partid, Băse, stă cu capul la cutie şi-l trimite pe el la negocieri la Cotroceni: scrie pe facebook! Nu că nu le-ar zice bine (de aia îi şi dăm postarea aicea, mai jos), dar bre, nea Petrică, ni se pare nouă sau, la stilul abordat, matale vrei să ne furi calul, nouă şi amicului Archibald Tănase?

Iaca ce zice: "Se duce Maricel Popa la Ministerul Transporturilor să se afle în treabă, apoi anunţă că DRDP Iaşi se divizează din cauza nevoii de fluidizare şi de eficientizare a activităţii. Adică cei de la Iaşi de la DRDP sunt incompetenţi şi vine salvarea de la Focşani? Ruşine, Maricele! Este exasperantă laşitatea de care dai dovadă pentru Iaşi. Au muncit oameni, s-au sacrificat, au cedat capitala Moldovei, şi tu intri în instituţii râma pe sub covoare şi apoi spui tâmpenii? Măcar susţine să rămână Vasluiul în structura DRDP Iaşi, să avem o structura cu cele 6 judeţe de la ARDNE. Ce treabă are staţia de asfalt cu reorganizarea? Mâine, poimane ai să dai şi Consiliul Judeţean Iaşi în alt judeţ pe o altă staţie de asfalt. Te lauzi că se mişcă lucrurile cu Autostrada Unirii, lege iniţiată de mine. Vasile Toma şi Victorel Lupu au susţinut prin votul lor la Senat, proiectul. Tu stăteai prin birou şi îi certai de ce votează autostrada. Poţi să îmi explici de ce nu avem avizul de la Ministerul Mediului pentru amplasarea podului peste Prut? Ca să poată fi scos la licitaţie SF-ul pentru tronsonul de Autostrada, Iaşi-Ungheni. Măcar încearcă să ieşi pe uşa din faţă, cum spun românii."

Nu mai adăugăm nimic, decât ura şi la gară!

PS: Prin culisele politichiei de la Bucureşti se aude că am putea asista la un guvern minoritar al PNL, din vară, dar susţinut din spate de USR şi restul, fără însă ca aceştia din urmă să ceară posturi. O fi bine, o fi rău?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.