Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cronica unei promovări anunţate. CSMS Iaşi – FC Clinceni 1-1 (1-1), în etapa a VIII-a a Ligii a II-a de fotbal. GALERII FOTO

GALERIE
suporteri Copoufoto DAN LUCA-meci fotbal-6390
  • suporteri Copou
  • foto DAN LUCA-meci fotbal-6390
- +

Deşi au evoluat modest, şi-au asigurat promovarea cu două runde înainte de finalul sezonului. Printre oaspeţii stadionului din Copou s-au aflat foştii internaţionali Belodedici şi Vlădoiu

 

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

GALERIE FOTO III

 

 

 

 
 
Iaşi: Bălan – Radovic, Mihalache, Plămadă, Vladu – Creţu, Olah – Bosoi (’77 -  Onofraş), L. Mihai (’84 - Călugăru), Herghelegiu – Dobre (’57 - Dedu). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Clinceni: Lungu – St. Stancu, Prodan (’79 - Marciuc), Viţelaru, David – I. Roşu, Olariu, B. Pătraşcu, Tătar – Koné Hamed (’79  - Cr. Puşcaş) – Vl. Rusu (’68 - Arman Karamian). Antrenor: Marcel Abăluţă.
Cartonaşe galbene: Pătraşcu (’41), Prodan (’52), Marciuc (’87).
Arbitri: S. Colţescu (Craiova); Ov. Artene (Vaslui), Vl. Urzică (Piatra Neamţ).
 
0-1, min. 20: Vlad Rusu, cu capul, după o centrare de pe dreapta a lui Hamed;
1-1, min. 25: Plămadă a reluat după un corner de pe dreapta executat de Olah.
 
Peste 5 000 de spectatori au profitat de accesul liber la meciul de aseară, în speranţa că vor vedea un spectacol frumos şi vor celebra promovarea CSMS în prima ligă cu două runde înainte de final. Din cele două ţinte, numai una a fost atinsă. Iaşul a jucat modest, însă este sigur de urcarea în eşalonul de elită cu două runde înainte de finalul sezonului.
Fotbalul a fost de un sublim caragialesc în startul meciului. Toropeala care îi cuprinsese pe spectatori a fost alungată cât de cât de “capul” lui Dobre (’18) şi de cornerul executat periculos de Tătar (’19), care au anunţat golurile lui Rusu şi Plămadă, apărute la primele încercări cadrate. La un minut după egalare, Iaşul a avut şansa de a se desprinde, însă Lungu a deviat şutul lui Herghelegiu. Din păcate, pentru fanii ieşeni a fost ultimul moment în care CSMS a contat cu adevărat în atac. Drept urmare, oaspeţii au început să scoată şi mai tare capul în atac. Dacă până la pauză, Clinceni a făcut acest lucru ceva mai timid, doar Tătar (’38) irosind o ocazie de gol, actul doi a aparţinut aproape în totalitate ilfovenilor. Superioritatea acestora nu s-a translat însă şi pe tabelă deoarece Bălan a avut două intervenţii bune la şuturile trimise de Stancu (’59) şi Pătraşcu (’76), iar Hamed (’74) a trimis puţin peste poartă dintr-o lovitură liberă.
Faptul că CSMS nu a avut nicio ocazie şi niciun şut pe poartă în actul doi a fost însă uitat repede la final, când a fost serbată promovarea.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Marius Lăcătuş: “Chiar dacă nu a fost un rezultat care să ne bucure şi mai mult, jucătorii trebuie felicitaţi pentru atingerea obiectivului. Îmi doresc să rămânem pe primul loc la final, de aceea vreau să jucăm la fel şi în ultimele două partide. Jocul mai slab de azi este pe undeva normal dacă ne gândim la oboseală, căldură, presiunea partidei. Azi, însă, trebuie să vedem doar lucrurile pozitive. După meciul de sâmbătă, voi avea o discuţie cu conducerea pentru a vedea ce ne rezervă viitorul”.
Marcel Abăluţă: “Consider că echipa mea a dominat în totalitate partida şi merita să câştige. Felicit Iaşul pentru promovare, noi avem licenţa, cred că vom promova şi noi. Nu comentez arbitrajul, dar prelungiri de două minute se dau doar la futsal! Şi au fost şi întreruperi şi şase schimbări”.
 
Aplauze şi huiduieli
^ Deşi pe foaia de arbitraj în dreptul antrenorului oaspeţilor apare numele lui Florentin Rădulescu, echipa ilfoveană este condusă de Marcel Abăluţă. ^ În pauza meciului, Federaţia Română de Fotbal a donat mai multe mingi de fotbal echipelor de fotbal feminin şi juniori de la cluburile din judeţul Iaşi. Din partea FRF au fost prezenţi foştii internaţionali Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu şi fostul căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, care acum este director de dezvoltare în cadrul Federaţiei, toţi fiind aplaudaţi la scenă deschisă. Primit cu multă căldură, “Belo” i-a încurajat pe spectatorii ieşeni să fie mai activi în repriza a doua. ^ Poarta FC Clinceni a fost apărată de Cezar Lungu, fost jucător la CSMS. Un alt fost jucător ieşean, Bogdan Straton, nu a prins nici banca de rezerve la ilfoveni. Aceştia nu au putut conta pe Artavazd Karamian, care a fost accidentat, fratele lui, Arman, fiind doar rezervă. ^ Copiii de mingi au început să tragă de timp de pe la jumătatea actului secund! ^ În ciuda întreruperilor dese ale meciului în actul doi (mulţi jucători au acuzat crampe) şi a faptului că s-au efectuat şase schimbări, Colţescu a decis să prelungească partida cu 90 de secunde! ^ Probă de fair-play trecută de spectatorii ieşeni. Dacă jocul CSMS a fost taxat pe final de mai multă lume nemulţumită, Koné Hamed a fost aplaudat la scenă deschisă când a fost înlocuit! ^ Mulţi spectatori au plecat de la stadion încă dinaintea finalului partidei. La final, după mai multe minute în care fotbaliştii ieşeni au salutat publicul rămas, o parte dintre spectatori au pătruns pe teren. Sărbătoarea a continuat în vestiarul CSMS, unde a fost adusă şampanie şi bere, fotbaliştii cântând apoi şi cu fanii. Una din scandările la modă a fost “Să vină banii la băieţi!”. ^ Imediat după meci, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a fost ambiguu în legătură cu viitorul său la clubul din Copou: “Au fost doi ani şi jumătate frumoşi, în care am crescut ca preşedinte executiv. Au fost două promovări, urmează o vacanţă pentru mine, pentru că mi-am neglijat mult familia. Nu ştiu ce voi face, contractul meu e la final, nimeni nu mi-a propus prelungirea. Pentru CSMS greul de-acum începe”. ^ Dacă la precedentele două promovări fotbalistice ieşene, primarul Gheorghe Nichita a fost aplaudat la scenă deschisă, ieri acesta a fost contestat de o parte a spectatorilor, ba chiar şi de galeria care cânta la vestiare. Vizibil iritat, edilul-şef a avut un speech uşor incoerent. Nichita nu a precizat dacă echipa va continua cu aceeaşi formulă managerială: “Eu sunt un tip vesel. Acum mă bucur, vom avea timp de văzut situaţia lui Prunea. Dacă echipa câştigă, e meritul lui Prunea şi Lăcătuş, dacă pierde, e înjurat Nichita. Vom vedea ce e de făcut. Sunt multe lacune, principalul lucru este că avem un club stabil. Îmi doresc ca aici să joace numai jucători care să iubească Iaşul”.
 
 
 
 
Celelalte rezultate  din etapa a VIII-a
Play-off I:  SC Bacău - Unirea Slobozia 0-1. Soare ('5); ACS Berceni - Rapid. 2-2. Stan ('43), Ştefan ('52) / Coman ('28).
Play-off II: FC Olt - Gloria Bistriţa 0-3; CSU Craiova - ASA Târgu Mureş 2-0;
 CSM Râmnicu Vâlcea - Metalul Reşiţa 1-1.
Clasament: 1. Craiova - 33 p; 2.ASA - 32 p; 3. Vâlcea - 27 p; 4.Bistriţa - 24 p; 5. Reşiţa - 22 p; 6. Olt - 12 p
Play-out I: Dunărea Galaţi - Unirea Tărlungeni 1-0; Farul Constanţa - CFR Suceava 4-1; Gloria Buzău - CF Brăila 0-2. Clasament: 1. Tărlungeni- 30 p; 2. Buzău - 28 p; 3. Brăila - 28 p; 4. Suceava - 26 p; 5. Galaţi - 22 p; 6.Farul - 13 p.
Play-out II: Olimpia Satu Mare - FC Bihor 3-0; Minerul Motru - UTA 3-0 (UTA nu a fost promovată. CS Mioveni a stat. Clasament: 1. Olimpia - 36 p; 2. Bihor - 29 p; 3. Mioveni - 28 p; 4. UTA - 15 p; 5. Motru - 13 p.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri