anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cseke Attila susţine că UDMR nu se opune desfiinţării Secţiei Speciale

GALERIE
Cseke Attila1
 • Cseke Attila1
- +

Senatorul UDMR Cseke Attila afirmă că UDMR nu se opune desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi consideră că discuţiile contradictorii dintre formaţiunile politice din coaliţie pe tema viitorului acestei structuri ar trebui să aibă loc în coaliţie, nu în afara acesteia.

„Nu se rupe coaliţia de guvernare. Eu sunt sigur de acest lucru. În primul rând, aceste trei formaţiuni politice sunt obligate, dacă vreţi, prin votul societăţii, să guverneze împreună, din punct de vedere politic nu există altă soluţie, cel puţin din punctul nostru de vedere, pentru România. Legat de declaraţiile din domeniul Justiţiei, noi ne-am dori foarte mult ca aceste declaraţii, aceste tipuri de dezbateri să le avem în interior şi după ce luăm o anumită decizie se poate comunica în afară. S-a comunicat foarte mult în exterior şi s-a comunicat mai puţin în interior. S-a dezbătut mai puţin în interior tema, deşi au fost dezbateri inclusiv la şedinţele de coaliţie, dar s-a încercat să se pună o anumită presiune, dacă vreţi, prin declaraţii publice şi aşa mai departe, or într-o coaliţie care ne dorim să fie încă trei ani şi jumătate şi care trebuie să fie trei ani şi jumătate, după juma de an asemenea tipuri de declaraţii nu ştiu dacă sunt foarte bine venite, dar în mod categoric nu se rupe coaliţia”, a afirmat Cseke Attila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Acesta a explicat că UDMR şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie încă din primăvara acestui an, în şedinţă de guvern. 

„UDMR susţine desfiinţarea SIIJ-ului, nu avem niciun fel de problemă cu această chestiune, singura noastră întrebare care a fost şi atunci, în şedinţa de guvern, a fost legat de unde se duc aceste dosare. Şi noi am spus că avem o secţie la Parchetul General – secţia de Urmărire penală şi criminalistică – unde ar trebui să se întoarcă, fiind la nivelul cel mai înalt”, explică Cseke Attila. 

El crede că „dacă şi decizia trebuie luată în interior şi dezbaterea tot acolo trebuie să aibă loc”.

Cseke a afirmat că, dacă Senatul va fi chemat în sesiune extraordinară în care să se dezbată acest subiect toţi senatorii UDMR vor fi toţi prezenţi şi vor vota. Acesta menţionează că nu s-a ajuns la un acord în coaliţie cu privire la preluarea dosarelor SIIJ de către DNA, însă discuţiile pe acest subiect continuă. 

„Acest amendament depus de colegi se dezbate în Comisia Juridică, de acolo iese un raport. Noi vom susţine desfiinţarea SIIJ-ului, fără niciun fel de discuţie. Dacă se iese cu un raport în care acest amendament se regăseşte vom susţine în acea formă, dacă nu se regăseşte acest amendament vom susţine forma care iese din comisia de specialitate. Vreau să fie clar: susţinem desfiinţarea SIIJ-ului”, susţine oficialul UDMR.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.