Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

CSMS e pe primul loc!

GALERIE
viveiros-iasi-bucurica-chiajnafrasinescu-csms-prezentare-palas002
  • viveiros-iasi-bucurica-chiajna
  • frasinescu-csms-prezentare-palas002
- +

Ieşenii conduc în clasamentul adevărului, după ce au obţinut patru puncte din două meciuri în deplasare. Vineri, la Chiajna, CSMS nu a mai irosit posibilitatea de a depăşi o echipă care a jucat slab, gazdele neavând nicio ocazie de gol!

 

 
CSMS Iaşi nu a mai ratat, ca în prima etapă, când a remizat, în deplasare, cu FC Voluntari, şansa de a învinge un adversar care s-a exprimat extrem de modest. Vineri, la Chiajna, Iaşul s-a impus la limită, dar foarte clar în faţa unei echipe, Concordia, de nerecunoscut faţă de runda întâi. Mutările efectuate de antrenorul gazdelor, Marius Baciu, atât în formula de start, unde, faţă de jocul de la Giurgiu, au apărut greoii Constantinescu şi Dina, dar şi pe parcursul meciului (trecerea la modulul “4-4-2”, după pauză, a dezechilibrat total meciul, Iaşul dominând cu autoritate actul secund) au fost speculate din plin de tehnicianul oaspeţilor, Nicolo Napoli, experienţa jucătorilor săi făcând ca frâiele jocului să fie ţinute lejer de ieşeni. Sugestive pentru susţinerea afirmaţiei legate de ruperea meciului la pauză sunt cifrele. După o primă repriză echilibrată (şi cenuşie!), în care Iaşul nu a avut nicio emoţie în a-şi conserva avantajul luat rapid, în urma gafei lui Matache de la şutul lui Böle (raportul şuturilor pe poartă a fost 1-1, la fel şi cel al încercărilor necadrate, în timp ce ocaziile de gol nu au apărut), CSMS a fost vioara întâi în al doilea mitan: 6-1 la încercări cadrate, 2-1 la şuturi în afara porţii, 2-0 la ocazii mari de gol. Este drept, trei dintre şuturile pe poartă şi una dintre ocaziile mari au apărut după ce gazdele au rămas în zece oameni, accidentarea lui Cristea, din minutul 79, făcându-i pe cei de la Chiajna să arate pe final ca un boxer sfârşit, care aşteaptă gongul pentru a termina meciul în picioare. Chiar şi înainte de pierderea “Prinţului” însă, Concordia a fost dominată net, din punct de vedere tactic, de o formaţie care, paradoxal, s-a adaptat mult mai bine la condiţiile de joc cu care gazdele ar fi trebuit să fie obişnuite, terenul sintetic, mai ales când e căldură mare, făcând ca fotbalul să fie un pic diferit faţă de cel de pe iarbă. Drept urmare, Iaşul a fost mai proaspăt, mai limpede, rutinaţii jucători ai oaspeţilor ştiind să facă mingea să alerge mai mult şi să-şi dozeze astfel bine efortul.
Astfel, chiar dacă, privind pe reprize, tabela nu a rezonat cu ceea ce s-a întâmplat pe teren (oaspeţii au câştigat o primă repriză echilibrată, dar nu au înscris în cea de-a doua, pe care au controlat-o cu autoritate), victoria moldovenilor a fost logică, meritată.
Este drept, nu totul a fost roz în jocul CSMS. Dacă în ceea ce priveşte partitura defensivă sunt puţine lucruri de reproşat, pe plan ofensiv există destule aspecte care trebuie reglate, atât la capitolul construcţie cât şi la finalizare. Bine este însă că echipa a crescut faţă de meciul cu FC Voluntari şi a plecat bine în campionat, clasându-se, după două runde, pe primul loc la “adevăr”, cu ^4. În această săptămână, mai precis la finalul acesteia, suporterii ieşeni vor vedea şi faţa echipei pe teren propriu, prima reprezentaţie stagională în Copou urmând a se derula duminică, de la ora 21:00, în compania FC Petrolul Ploieşti.
 
CSMS catalog
 
Grahovac (6) – nu a avut nimic important de lucru.
Voicu (6) – nicio problemă.
Mihalache (6) – sigur.
Frăsinescu (6) – atent.
Ţigănaşu (6) – constant.
Mitic (6) – a închis bine culoarele.
Viveiros (5,5) – sub nivelul din partida cu Voluntari, a încetinit jocul în câteva faze ce puteau deveni periculoase.
V. Gheorghe (6) – muncitor.
Grigorie (5,5) – nu a ieşit la rampă.
Böle (7) – a marcat golul decisiv şi a semnat două ratări mari.
Golubovic (6,5) – s-a zbătut mult, a creat culoare, a pasat la gol.
Enescu (6) – a intrat rapid în joc.
Creţu (6) - în nota echipei.
Bosoi a intrat în minutul 89.
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri