Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

CSMS şi-a pierdut sufletul în partida cu Petrolul

GALERIE
Wesley-cap-gol-csms-petrolul14157410
  • Wesley-cap-gol-csms-petrolul14157410
- +

Echipa ieşeană a jucat lamentabil în repriza a doua

 
Pe 10 august 2012, în etapa a IV-a a Ligii I de fotbal, CSMS Iaşi remiza pe teren propriu, 2-2 cu Petrolul Ploieşti. După o vară plină de lipsuri şi probleme, în care a transferat jucători ca Mihălăchioaie, Curiliuc ori Lungu, CSMS s-a luptat de la egal la egal cu o trupă ploieşteană care-i cuprindea pe Hamza, Grozav, Bokila, Alcenat, Guilherme şi Boudjemaa şi-i avea ca rezerve pe Hoban şi Marinescu. Şi chiar dacă, la 1-1, în minutul 87, oaspeţii au primit gratuit un penalty, pe care l-au transformat, fază în urma căreia CSMS a rămas în zece oameni, Iaşul a avut reacţie şi a egalat în prelungiri. “Egal obţinut cu suflet” titra atunci “Ziarul de Iaşi”, sufletul şi determinarea compensând decalajul valoric imens dintre cele două formaţii.
Peste exact doi ani de la momentul amintit, Iaşul, după o vară în care s-a scăldat în lapte şi miere, cu Wesley, perla unei campanii serioase de transferări, pe gazon, s-a umplut de ridicol la un nou duel cu Petrolul. În faţa unei echipe care continuă să arate foarte bine, dar stoarsă şi neantrenată după victoria de joi seară, de la Plzen, din preliminariile Europa League, trupa pregătită de Marius Lăcătuş a capotat lamentabil, 1-5.  Între cele două momente, la Iaşi au apărut mulţi bani şi mulţi jucători de valoare, însă a dispărut ceva. Sufletul!
Corect, eliminarea lui Mitic din prelungirile primei reprize a însemnat un element important în economia unei partide a cărei primă jumătate de oră fusese echilibrată. În aceste condiţii, poate înfrângerea nu putea fi evitată, deşi, cu câteva ore mai devreme, FC Botoşani a arătat că, dăruindu-te la maximum, poţi câştiga în inferioritate numerică, pe teren propriu, în faţa unei echipe, Astra Giurgiu, de un calibru asemănător cu al Petrolului.
Deranjant a fost modul în care Iaşul a pierdut. Trupa lui Lăcătuş s-a aşezat în genunchi încă din primul minut al primei reprize şi s-a umplut de ridicol până la final! Cu o bancă tehnică care şi-a pierdut busola, echipa a ieşit total blazată de la odihnă, fiind dominată cu autoritate încă din start. Bulversată de hotârârile tactice ale antrenorului (actul doi a fost început fără mijlocaş dreapta, care a apărut abia în minutul 67, la 1-3, când a intrat Călugăru, însă a fost sacrificat unicul atacant, Pălimaru, schimbarea a doua s-a făcut în momentul în care Voicu era accidentat, fundaşul ieşind imediat, astfel că înlocuirile s-au terminat în minutul 68), care a transmis şi o incredibilă stare de resemnare (Lăcătuş a preferat să privească ultimele minute ale partidei de pe bancă, fără să mai dea vreo indicaţie!), CSMS a încasat gol după gol, doar intervenţiile lui Caparco şi relaxarea cu care ploieştenii au tratat multe faze făcând ca ruşinea să nu fie cosmică!
Pentru ieşeni urmează meciul de sâmbătă, cu Astra Giurgiu, în care, pentru a mai spăla cât de cât din păcatele de duminică, trebuie să apară o cu totul altă atitudine atât din partea antrenorului cât şi a jucătorilor. 
 
 
CSMS-catalog
 
Caparco (6) – a încasat cinci goluri, însă a salvat tot atâtea!
Mitic (3) – evoluţia bună din prima repriză a fost umbrită de intrarea violentă, inutilă, care i-a adus eliminarea.
Plămadă (4) – depăşit psihic, a fost rudimentar în multe momente.
Munteanu (4) – nu a reuşit să organizeze apărarea.
Voicu (4) – depăşit cu regularitate de Teixeira.
Olah (4,5) – nu a strâns echipa lângă el.
Creţu (4,5) – travaliu, fără ordine.
Bosoi (4) – nu a corespuns nici la mijloc, nici ca fundaş.
Wesley (6) – a înscris, a avut alte două încercări periculoase.
Ciucur (4,5) – a centrat la gol, lipsit de curaj în rest.
Pălimaru (4) – nimic notabil.
Dedu (4) – şters.
Călugăru (4) – nu a adus nimic în plus.
Vladu (4,5) – a greşit mai puţin faţă de coechipieri.
 
 
5 000 de bilete vândute
Faptul că biletele de intrare la meciul cu Petrolul Ploieşti au fost puse în vânzare sâmbătă a mai diminuat din aglomeraţia care apare, de regulă, la intrarea la meciurile CSMS. “Am fost inspiraţi când am decis să vindem bilete şi sâmbătă, când s-au distribuit circa 2 500 de tichete. Duminică, s-au mai vândut tot cam atât. Cum avem şi 550 de abonaţi şi circa 500 de invitaţi, cei peste şase mii de oameni care au fost duminică la meci au beneficiat de condiţii de acces mai bune faţă de prima etapă, cu Viitorul”,  au spus oficiali ai CSMS.
 
Rezultatele de ieri din etapa a III-a a Ligii I
 
* Concordia Chiajna – “U” Cluj 0-2 (0-0).Viveiros (’64), Costin (’86). O lecţie de fotbal pragmatic oferită de Mihai Teja supradimensionatului Marius Şumudică. Echipa gazdă a atacat aproape permanent, cu “noutatea” Marius Pena în prim-planul ratăriilor, dar cu cea mai mare ratare a lui Stan, care a ochit transversala. Clujenii au stat la cutie şi au dat lovitura în partea a doua: un şut în bară al lui Nuno Viveiros, urmată din reluarea din cădere a balonului ricoşat şi apoi, lovitura de graţie a lui Raul Costin, lansat în adâncime de Jovanovic.
* FC Braşov – Oţelul Galaţi 1-1 (0-1). Constantinescu (’76) / Zaharia (’11 – penalty). Un egal care nu foloseşte nimănui, doar că ambele echipe au obţinut primul punct în acest campionat. Primul gol a fost marcat din penalty, produs de experimentatul Cătălin Munteanu, care l-a faultat pe Avdic. După gol, braşovenii au fost responsabili cu ratările, iar Constantinescu a egalat cu capul, din pasa lui Păun. În min. 80, gălăţenii au rămas în zece prin eliminarea lui Murgoci.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri