Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 06.12.2023

CTP anunță primele reconfigurări ale traseelor din oraș

GALERIE
tramvaiul5Iasi
  • tramvaiul5Iasi
- +

Tramvaiele vor reveni pe emblematicul traseu cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – Bd. Nicolae Iorga – Ţesătura – Baza 3 – Rond Ţuţora – retur, conform datelor publicate pe pagina de socializare a Companiei de Transport Public.

Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută. Decizia a fost luată de către Primăria Municipiului Iaşi, la propunerea Companiei de Transport Public Iaşi, şi va intra în vigoare din 6 iunie 2022, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piaţa Ing. Virgil Săhleanu – Rond Ţuţora.

De asemenea, şi traseele 7, 8 şi 29 vor fi modificate, începând cu aceeaşi dată:

  • tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roş, având următorul itinerariu: Canta – Târgu-Cucu – Podu Roş – Rond Ţuţora – retur;
  • tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Ţuţora, pe itinerariul: Copou – Târgu-Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Ţuţora;
  • autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Ţuţora, noul itinerariu fiind: Tomeşti – Rond Ţuţora – retur.

Noile modificări vor fi aplicabile începând de luni, 6 iunie 2022, de la ora 12:00. Pentru o mai uşoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie 2022, vor circula şi autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

În acest moment al evoluţiei noastre ca stat-membru, la cele mai multe dintre întrebările privind centralizarea deciziei comunitare, răspunsul opiniei publice româneşti pare să fie „nu”.

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Pentru a putea înţelege cum trebuie deconstrucţia miturilor identitare româneşti operată tăios de Dan Alexe, adică iluzoria ascendenţă geto-dacă şi improbabila „continuitate” daco-romană pe aceste meleaguri, trebuie descifrat în primul rând romancierul. Iată cum l-am „citit” eu:

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

Alex VASILIU

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

Am prezentat aici monografia în patru volume Iraclie şi Ciprian Porumbescu scrisă de Leca Morariu, ediţia a II-a în patru volume, îngrijită de Vasile Vasile, publicată anul acesta la Editura Muzicală. Încă o serie de documente despre muzicianul-patriot, redifuzată de aceeaşi instituţie în anul omagial Ciprian Porumbescu, se datorează muzicologului Constanţa Cristescu: Ciprian Porumbescu necunoscut.

La mulţi ani Alma Mater

E. TÂRCOVEANU, Dana BARAN

La mulţi ani Alma Mater

La 1 Decembrie 2023, se împlinesc 144 de ani de la naşterea şcolii de medicină de la Iaşi. Rememorându-i devenirea, suntem mai mult decât convinşi că ne putem bucura şi mândri că aparţinem acestei comunităţi – perenă apartenen­ţă de suflet la a noastră Alma Mater. 

pulspulspuls

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Printre cei care au tot investit în noua garnitură interimară de la partidoiul ieşean, unii doar încredere, alţii însă bani, se tot aude întrebarea, zice-se, de ce nu au loc odată alegerile alea pentru conducerea pe judeţ, care trebuiau să aibă loc încă din vară-toamnă, şi dacă nu cumva s-or coace alte planuri, aşa încât investiţia lor să rămână fără caimac. 

Caricatura zilei

Moș Niculae și nemulțumiții

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri