CTP vrea să transporte turiști cu un microbuz second-hand. Va plăti pe acesta până la 64.000 de euro

luni, 17 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 CTP vrea să transporte turiști cu un microbuz second-hand. Va plăti pe acesta până la 64.000 de euro

Compania de Transport Public (CTP) Iași va achiziționa cinci microbuze second-hand, iar unul va fi dedicat turiștilor. În acest sens, CTP a lansat o licitație, împărțită în două loturi: patru microbuze rulate pentru zona metropolitană și un microbuz configurat special pentru transport turistic.

Potrivit anunțului publicat în sistemul național de achiziții publice, contractul în cazul celor patru microbuze pentru transport persoane are o valoare estimată de aproape 660.000 lei, iar cel aferent microbuzului turistic de circa 320.000 lei. Ambele prețuri nu conțin TVA. „Achiziția unui microbuz special configurat pentru transportul turistic în cadrul unor tururi ghidate va contribui la oferirea de servicii turistice moderne în condiții de confort și siguranță”, se arată în caietul de sarcini.

Conform specificațiilor tehnice, microbuzul second-hand dedicat turiștilor trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 6 și 8 metri, norma de poluare Euro 5 și să fi efectuat până în prezent maximum 300.000 km.

Anul minim de fabricație a fost stabilit la 2012. Microbuzul turistic trebuie să aibă cel puțin 28 de locuri pe scaune, cu acoperiș retractabil prin acționare manuală sau electrică. CTP solicită ca vehiculul să aibă în dotare un sistem complet cu ghid (echipamente audio), aer condiționat, sistem încălzire, geamuri acționate electric (doar în partea din față), filtru particule și altele. „Microbuzul va avea un aspect estetic corespunzător: fără zgârieturi, geamuri fisurate, urme de tamponare sau de rugină etc.)”, se mai precizează în documentația de atribuire a contractului.

Odată ce va fi semnat un contract cu un furnizor, microbuzul trebuie livrat în maximum 30 de zile, iar adjudecatarul licitației trebuie să ofere o garanție de 3 luni garanție. CTP vede o urgență în livrarea vehiculului: unul dintre criteriile de atribuire a contractului este „cel mai mic termen de livrare”.

În ceea ce privește cele patru microbuze destinate transportului de persoane în zona metropolitană, CTP vrea ca vehiculele să aibă norma de poluare Euro 6, maximum 500.000 km efectuați, anul de fabricație să fie minimum 2015, cel puțin 10 locuri pe scaune, aer condiționat și alte dotări.

Furnizorii interesați să depună oferte pot face acest lucru până pe 21 iunie. În cazul ambelor loturi, criteriile de atribuire sunt identice: prețul cel mai scăzut (60%), o garanție mai mare oferită (30%) și cel mai mic termen de livrare (10%).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii