anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cu ce medii s-a intrat la liceele din Iași. S-a făcut repartiţia computerizată

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Diferenţe de câteva sutimi, în plus sau în minus, în funcţie de liceu şi profil, faţă de estimările „Ziarului de Iaşi“.

4.062 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au fost admişi în învăţământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată, repartizare care a fost publicată în weekend. Cei 4.062 de elevi reprezintă 98,33% dintre elevii care au completat opţiuni pentru repartizarea la licee (4.131). Dintre aceştia, 2.031 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 2.031de candidaţi la filiera tehnologică.

La nivelul judeţului Iaşi s-au completat un număr de 86.247 de opţiuni, rezultând astfel o medie de 21 opţiuni pentru fiecare elev. Dintre candidaţii admişi, patru dintre aceştia au avut media de admitere 10.

În ceea ce priveşte elevii admişi anterior repartizării computerizate, au fost admişi 458 de candidaţi la specializări vocaţionale, 80 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, 20 de elevi pe locurile speciale în învăţământul de masă, rezervate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale, şi 19 elevi în învăţământul special.

La nivelul judeţului Iaşi 69 elevi nu au putut fi admişi în prima etapă deoarece nu au completat suficiente opţiuni.

Până pe 28 iulie, candidaţii repartizaţi trebuie să depună sau transmită dosarele de înscriere către secretariatele liceelor. Cei care nu au completat suficiente opţiuni şi nu au fost repartizaţi la un liceu, pot completa, în perioada 29 iulie - 5 august, opţiuni pentru cea de-a doua repartizare computerizată. La nivelul judeţului au rămas disponibile pentru etapa a doua 200 de locuri pentru repartizarea computerizată şi 48 pentru admiterea la liceele cu profil vocaţional.

Unde au fost surprize

În ceea ce priveşte mediile de admitere la cele mai „vânate“ licee din Iaşi, acestea sunt apropiate de estimările realizate de „Ziarul de Iaşi“, existând doar câteva surprize. Analizând ultimele medii de admitere din acest an punem concluziona că mai mulţi elevi au fost interesaţi de specializările de la licee care nu se află neapărat în „Top 5“ la nivelul judeţului, existând o distribuire mai uniformizată.

În ceea ce priveşte ultimele medii de admitere, la Colegiul Naţional s-a intrat anul acesta, la Filologie, şi cu 9,15 (estimarea ZDI a fost 9,20), la Mate-info cu 9,51 (estimarea ZDI 9,54), iar la Ştiinţe ale naturii 9,47 (estimarea a fost 9,55).

La „Racoviţă“ s-a intrat anul acest, la Mate-info, şi cu 9,50 (estimarea 9,45), la Ştiinţe ale naturii cu 9,45 (estimarea 9,38), iar la Filologie cu 9,06 (estimarea 9,01).

La „Negruzzi“ s-a intrat anul acesta, la Mate-info, cu 9,44, la Ştiinţe ale naturii cu 9,38, iar la Filologie cu 9,14.

La „Eminescu“, la Mate-info engleză s-a intrat cu 9,40, la Ştiinţe ale naturii cu 9,28, iar la Filologie engleză cu 9,09.

Dacă la unele licee menţionate anterior se pot observa, în general, medii puţin mai mari decât era estimat, la „Moisil“ ultima medie a fost anul acesta 8,95, estimarea fiind 9,02. Comparativ, anul trecut s-a intrat cu 9,33.

În cazul celorlalte licee din Iaşi aflate printre „preferinţele“ elevilor, mediile de admitere sunt apropiate de estimările „Ziarului de Iaşi“, neexistând surprize, diferenţe de cel mult 10 sutimi apărând doar în cazul specializărilor pentru care interesul depinde de aptitudinile elevilor, precum Filologie germană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.