Cu ce medii s-a intrat la liceele din Iași. S-a făcut repartiţia computerizată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Cu ce medii s-a intrat la liceele din Iași. S-a făcut repartiţia computerizată

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

Diferenţe de câteva sutimi, în plus sau în minus, în funcţie de liceu şi profil, faţă de estimările „Ziarului de Iaşi“.

4.062 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au fost admişi în învăţământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată, repartizare care a fost publicată în weekend. Cei 4.062 de elevi reprezintă 98,33% dintre elevii care au completat opţiuni pentru repartizarea la licee (4.131). Dintre aceştia, 2.031 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 2.031de candidaţi la filiera tehnologică.

La nivelul judeţului Iaşi s-au completat un număr de 86.247 de opţiuni, rezultând astfel o medie de 21 opţiuni pentru fiecare elev. Dintre candidaţii admişi, patru dintre aceştia au avut media de admitere 10.

În ceea ce priveşte elevii admişi anterior repartizării computerizate, au fost admişi 458 de candidaţi la specializări vocaţionale, 80 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, 20 de elevi pe locurile speciale în învăţământul de masă, rezervate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale, şi 19 elevi în învăţământul special.

La nivelul judeţului Iaşi 69 elevi nu au putut fi admişi în prima etapă deoarece nu au completat suficiente opţiuni.

Până pe 28 iulie, candidaţii repartizaţi trebuie să depună sau transmită dosarele de înscriere către secretariatele liceelor. Cei care nu au completat suficiente opţiuni şi nu au fost repartizaţi la un liceu, pot completa, în perioada 29 iulie - 5 august, opţiuni pentru cea de-a doua repartizare computerizată. La nivelul judeţului au rămas disponibile pentru etapa a doua 200 de locuri pentru repartizarea computerizată şi 48 pentru admiterea la liceele cu profil vocaţional.

Unde au fost surprize

În ceea ce priveşte mediile de admitere la cele mai „vânate“ licee din Iaşi, acestea sunt apropiate de estimările realizate de „Ziarul de Iaşi“, existând doar câteva surprize. Analizând ultimele medii de admitere din acest an punem concluziona că mai mulţi elevi au fost interesaţi de specializările de la licee care nu se află neapărat în „Top 5“ la nivelul judeţului, existând o distribuire mai uniformizată.

În ceea ce priveşte ultimele medii de admitere, la Colegiul Naţional s-a intrat anul acesta, la Filologie, şi cu 9,15 (estimarea ZDI a fost 9,20), la Mate-info cu 9,51 (estimarea ZDI 9,54), iar la Ştiinţe ale naturii 9,47 (estimarea a fost 9,55).

La „Racoviţă“ s-a intrat anul acest, la Mate-info, şi cu 9,50 (estimarea 9,45), la Ştiinţe ale naturii cu 9,45 (estimarea 9,38), iar la Filologie cu 9,06 (estimarea 9,01).

La „Negruzzi“ s-a intrat anul acesta, la Mate-info, cu 9,44, la Ştiinţe ale naturii cu 9,38, iar la Filologie cu 9,14.

La „Eminescu“, la Mate-info engleză s-a intrat cu 9,40, la Ştiinţe ale naturii cu 9,28, iar la Filologie engleză cu 9,09.

Dacă la unele licee menţionate anterior se pot observa, în general, medii puţin mai mari decât era estimat, la „Moisil“ ultima medie a fost anul acesta 8,95, estimarea fiind 9,02. Comparativ, anul trecut s-a intrat cu 9,33.

În cazul celorlalte licee din Iaşi aflate printre „preferinţele“ elevilor, mediile de admitere sunt apropiate de estimările „Ziarului de Iaşi“, neexistând surprize, diferenţe de cel mult 10 sutimi apărând doar în cazul specializărilor pentru care interesul depinde de aptitudinile elevilor, precum Filologie germană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.