anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Cu ce se mai ocupă agenții de la Poliţia Locală în Iași! Strâng vaci de pe străzi

GALERIE
vacuta
 • vacuta
- +

Oile şi caprele sunt dirijate pe malul Bahluiului spre ieşirea din oraş.

Străzile Iaşului au început să se umple cu animale lăsate libere de stăpâni. Ieşenii au postat în ultima vreme pe internet numeroase ima­gini cu porci, capre, cai sau vaci plimbându-se libere prin oraş.

Ul­tima apariţie semnalată de ieşeni a fost cea a unei vaci care se îndrepta încet spre podul Tudor Vladi­mirescu, în dreptul garajului RATP.

Apariţia a provocat amuzamentul comentatorilor, dar şi întrebarea legitimă (Ce caută o vacă pe stradă?), câtă vreme creşterea animalelor mari este interzisă în municipiul Iaşi.

„În cursul acestui an, poliţiştii locali au aplicat cam 150 de sancţiuni contraven­ţionale pentru astfel de situaţii, amenzile fiind cuprinse între 100 şi 500 de lei. Legea 61 din 1991 sancţionează faptele de încălcare a normelor de convieţuire so­cia­lă, respectiv lăsarea în libertate a animalelor ce pot reprezenta un pericol pentru circulaţie şi pu­blic“, a declarat purtătorul de cu­vânt al Poliţiei Locale, Daniel Ungureanu.

Conform precizărilor acestuia, caii şi vacile găsite în oraş şi ai căror stăpâni nu pot fi identificaţi, sunt duse la padocul Salubris de la Tomeşti.

În acest an, au fost preluate de Salubris 10 cabaline şi bo­vine. Pentru oi, capre şi porci însă, nu există un adăpost amenajat în oraş, poliţiştii locali transformân­du-se în păstori ad-hoc.

„Astfel de animale sunt îndepărtate din zonă, spre ieşirea din oraş, eventual pe malul Bahluiului, dacă este cazul. Aici este şi problema unui vid legislativ. Nu avem unde duce aceste animale“, a spus Ungureanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.