Cu înaltul gir al ministrului Alexe, lupul este pus paznic la stână la Roșcani (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de Presă

Cu înaltul gir al ministrului Alexe, lupul este pus paznic la stână la Roșcani (P)

GALERIE
ubluc
  • ubluc
- +

Pădurea statului din comuna Roșcani a fost dată pe mâna unui drujbar cu acte în regulă. La începutul acestei luni, a fost numit ca șef al cantonul silvic din localitate un pădurar condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul silvic. Apropierea campaniei electorale a șters cu buretele faptele din trecut, pentru că autorul lor este apropiat al liberalilor. „Suntem o comună mică, la 40 km de Iași, dar asta nu înseamnă că se poate face orice acolo. Deja lumea știe ce se va întâmpla: două luni se va tăia lemn în voia cea bună. Mai dai drumul unuia cu drujba în miez de noapte, mai închizi ochii la un camion. Lemn pentru voturi”, a rezumat primarul Ginovel Gheorghiu.

Conform precizărilor acestuia, problemele provocate de Dumitru Țubluc sunt vechi, acesta făcându-se vinovat de repetate abateri, vizând tăieri ilegale de copaci atât din pădurile domeniu public, cât și din cele particulare. „În 2015 a fost condamnat la o lună de muncă în folosul comunității. L-am pus să mai taie un gard viu, să mai supravegheze o lucrare, ce corespundea pregătirii lui. În 2017, m-au interpelat oamenii, că se aud drujbele toată noaptea în pădure și că se fură cu camionul. Erau lemnele depozitate chiar în curtea cantonului, sub glugi de porumb. Acolo se și încărcau, tot noaptea”, a povestit edilul. Primăria comunei a înaintat în septembrie 2017 o sesizare Direcției Silvice, solicitând verificarea acuzațiilor. Controlul de fond efectuat la cantonul silvic a confirmat afirmațiile sătenilor, contravaloarea lemnului tăiat și sustras a fost imputată lui Țubluc, iar acesta a fost transferat. A fost numit un alt cantonier, furturile au încetat, iar timp de trei ani lucrurile au părut să reintre în normal.

Asta până luna trecută, când primarul comunei Roșcani a fost informat discret că Țubluc urmează să fie reinstalat la canton. Cu drujbă cu tot. Încercările primarului de a obține explicații de la actuala conducere a Direcției Silvice au eșuat, apelurile repetate neprimind niciun răspuns. În disperare de cauză, primarul a cerut audiență chiar la ministrul mediului, Costel Alexe, aflat în vizită electorală la Iași. „Am mers sâmbătă în Podu Roș, unde e sediul PNL. M-am văzut cu ministrul, i-am explicat situația și mi-a promis că se rezolvă. Da, s-a rezolvat, n-am ce zice! Cu începere de la 3 august, Țubluc este transferat din nou la canton. Transfer pe două luni, pentru după alegeri, cu posibilitate de definitivat. Adică vine și dacă face «ce trebuie», rămâne acolo în continuare. Lemn pentru voturi”, a încheiat primarul Gheorghiu.

Și președintele Consiliului Județean și al PSD Iași este siderat de această situație creată de cel mai incompetent ministru din cabinetul Orban: “Am crezut că ministrul drujbar se va liniști după aspectele pe care noi le-am tot semnalat presei. M-am gândit că va încheia odată și odată cu numirile controversate ale prietenilor, rudelor și cumetrilor pe funcții publice importante. Acum văd că a trecut la secțiunea penali. Îmi pare rău că un astfel de personaj a ajuns în situația de gestiona bani publici și de a conduce un minister. Se pare că la PNL incompetența și șmecheria sunt la rang de virtute.” a punctat Maricel Popa.
 
Biroul de presă al PSD Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.