anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Comunicat de Presă

Cu înaltul gir al ministrului Alexe, lupul este pus paznic la stână la Roșcani (P)

GALERIE
ubluc
  • ubluc
- +

Pădurea statului din comuna Roșcani a fost dată pe mâna unui drujbar cu acte în regulă. La începutul acestei luni, a fost numit ca șef al cantonul silvic din localitate un pădurar condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul silvic. Apropierea campaniei electorale a șters cu buretele faptele din trecut, pentru că autorul lor este apropiat al liberalilor. „Suntem o comună mică, la 40 km de Iași, dar asta nu înseamnă că se poate face orice acolo. Deja lumea știe ce se va întâmpla: două luni se va tăia lemn în voia cea bună. Mai dai drumul unuia cu drujba în miez de noapte, mai închizi ochii la un camion. Lemn pentru voturi”, a rezumat primarul Ginovel Gheorghiu.

Conform precizărilor acestuia, problemele provocate de Dumitru Țubluc sunt vechi, acesta făcându-se vinovat de repetate abateri, vizând tăieri ilegale de copaci atât din pădurile domeniu public, cât și din cele particulare. „În 2015 a fost condamnat la o lună de muncă în folosul comunității. L-am pus să mai taie un gard viu, să mai supravegheze o lucrare, ce corespundea pregătirii lui. În 2017, m-au interpelat oamenii, că se aud drujbele toată noaptea în pădure și că se fură cu camionul. Erau lemnele depozitate chiar în curtea cantonului, sub glugi de porumb. Acolo se și încărcau, tot noaptea”, a povestit edilul. Primăria comunei a înaintat în septembrie 2017 o sesizare Direcției Silvice, solicitând verificarea acuzațiilor. Controlul de fond efectuat la cantonul silvic a confirmat afirmațiile sătenilor, contravaloarea lemnului tăiat și sustras a fost imputată lui Țubluc, iar acesta a fost transferat. A fost numit un alt cantonier, furturile au încetat, iar timp de trei ani lucrurile au părut să reintre în normal.

Asta până luna trecută, când primarul comunei Roșcani a fost informat discret că Țubluc urmează să fie reinstalat la canton. Cu drujbă cu tot. Încercările primarului de a obține explicații de la actuala conducere a Direcției Silvice au eșuat, apelurile repetate neprimind niciun răspuns. În disperare de cauză, primarul a cerut audiență chiar la ministrul mediului, Costel Alexe, aflat în vizită electorală la Iași. „Am mers sâmbătă în Podu Roș, unde e sediul PNL. M-am văzut cu ministrul, i-am explicat situația și mi-a promis că se rezolvă. Da, s-a rezolvat, n-am ce zice! Cu începere de la 3 august, Țubluc este transferat din nou la canton. Transfer pe două luni, pentru după alegeri, cu posibilitate de definitivat. Adică vine și dacă face «ce trebuie», rămâne acolo în continuare. Lemn pentru voturi”, a încheiat primarul Gheorghiu.

Și președintele Consiliului Județean și al PSD Iași este siderat de această situație creată de cel mai incompetent ministru din cabinetul Orban: “Am crezut că ministrul drujbar se va liniști după aspectele pe care noi le-am tot semnalat presei. M-am gândit că va încheia odată și odată cu numirile controversate ale prietenilor, rudelor și cumetrilor pe funcții publice importante. Acum văd că a trecut la secțiunea penali. Îmi pare rău că un astfel de personaj a ajuns în situația de gestiona bani publici și de a conduce un minister. Se pare că la PNL incompetența și șmecheria sunt la rang de virtute.” a punctat Maricel Popa.
 
Biroul de presă al PSD Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.