anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cu mâinile până la cot în banii UE: a câzut viceprimarul, urmează şi primarul. Familiile, puse la plată

GALERIE
primar golaesti bizgaza
  • primar golaesti bizgaza
- +

Vicele comunei şi-a pierdut mandatul în urma condamnării într-un dosar de fals cu fonduri europene. Săptămâna viitoare, urmează primarul, condamnat şi el în acelaşi dosar.

Prefectul judeţului a emis ieri ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului lui Mihai Bojoga, viceprimar şi consilier local în administraţia comunei Golăieşti.

Mai exact, precizează un anunţ al Prefecturii ieşene, ordinul semnat de Marian Grigoraş a pus punct mandatului de consilier începând cu data de 26 iunie. Încetarea mandatului survine condamnării definitive a lui Mihai Bojoga pentru fals în acte şi abuz în serviciu.

Cititi si: Unul din cei mai bogaţi primari din judeţ, condamnat de instanţă alături de soţie

Aceleaşi acuzaţii, plus despăgubiri de 1,3 milioane de lei au fost formulate împotriva familiei primarului Mihai Bîzdîgă (foto), condamnat, la rândul lui, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi au reuşit să obţină subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură după ce au semnat, în 2008, în calitate de reprezentant al Primăriei Golăieşti, respectiv al Consiliului Local, un contract de concesionare gratuită pe zece ani a păşunii comunale (548 ha) către Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăieşti.

Asociaţia a primit în acelaşi proces o amendă penală de 30.000 de lei.

Dacă mandatul de consilier şi, implicit, cel de viceprimar al lui Mihai Bojoga au încetat înainte de expirarea duratei normale, ce se întâmplă cu mandatului primarului Mihai Bîzdîgă?

„Secretarul general al unităţii administrativ-teritoriale are obligaţia transmiterii către prefect a unui referat, în termen de 10 zile de la pronunţa­rea sentinţei judecătoreşti, termen care se împlineşte în cursul săptămânii viitoare. Pe baza acelui referat şi a hotărârii de condamnare, prefectul emite ordinul de încetare a mandatului de primar“, precizează comunica­tul Instituţiei Prefectului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.