anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Advertorial

Cu speranță şi smerenie

GALERIE
oua bucovina
 • oua bucovina
- +

Cu speranţa împlinirii în ziua de mâine, cu nestrămutata credinţă în Dumnezeu şi în acest an, noi credincioşii români, trecând cu demnitate peste greutăţile care vremelnic se împotrivesc voinţei de a ne făuri o nouă viaţă, cu smerenie şi rugăciuni ne pregătim să întâmpinăm Marea Sărbătoare a creştinătăţii – Învierea Domnului Isus Hristos.

“Cu moartea pre moarte călcând” este imnul cântat de omenirea creştină de mai bine de 2000 de ani, iar acest imn al biruinţei spirituale a lumii Învierii în întunericul lumii trecătoare, nu şi-a diminuat de-a lungul celor peste două milenii de creştinism impactul, ci dimpotrivă – sufletul noii lumi îşi deschide în fiecare primăvară, în noaptea Sfântă de Paşti, uşile de taină.

În fiecare casă şi în fiecare inimă, adevărul Învierii modifică profund fiinţa noastră, înnoind-o perpetuu, spre a trăi an de an miracolul ce transfigurează destine.

Cum adevarata trecere de la moarte la viaţă este dată de faptele şi gesturile fiecăruia dintre noi, în solidaritate frăţească să ne alăturăm celor care au cu adevărat nevoie de ajutor, pentru a trece peste precarităţile prezentului spre dobândirea noii şanse în lumina primăvăratică a lumii de mâine.

Vă doresc ca lumina Sfintei Învieri a Mântuitorului să reverse asupra tuturor sănătate, fericire, belşug şi multă, multă... pace.

Un Paști fericit!


Ing.dr.ec Traian Dobre

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.