anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Comunicat de Presă

Cucerim înălțimi, aprindem speranțe pentru Alexandra

GALERIE
Cucerim-inaltimi
 • Cucerim-inaltimi
- +

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași lansează un îndemn pentru comunitate bazat pe solidaritatea între oameni și ajutorarea concretă a Alexandrei Moloci, o fetiță de 19 ani, beneficiară a programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul asociației imobilizată în scaun cu rotile și diagnosticată cu: tetrapareză spastică, epilepsie reflexă, strabism la ambii ochi, retard neuro-motor, psihic și de limbaj. 

V-ați întrebat vreodată cum este să fii părinte al unui copil altfel?

Suntem atât de ancoraţi în prezent, în fuga de zi cu zi şi asistăm de multe ori la lupta zilnică pe care o duce un copil cu nevoi speciale, fără să ne implicăm în vreun fel.

Nimeni pe lumea asta nu ştie ce e în sufletul unei mame singure care se dedică unui copil în scaun cu rotile și nevoi deosebite. 

„Şi, da, este un consum uriaş emoţional care transmite lecții de iubire, de perspectivă asupra vieții, pe care nu ți le poate oferi nimeni. Lecția iubirii necondiționate am învațat-o de la Alexandra. Inevitabil, ajungi să fii și mamă, și tată pentru copilul tău și se creează o legătură mai mult decât specială. Nu este simplu, dar nici imposibil nu e. Costurile medicamentelor sunt uriașe. Din cauza problemelor grave de sănătate pe care le are de la naștere, Alexandra dezvoltă permanent și alte afecțiuni. În prezent ne confruntăm cu probleme legate de glanda tiroidă. Facem analize din două în două luni deoarece tratamentul este foarte agresiv. De asemenea, în momentul de față se confruntă și cu probleme stomatologice și o piatră la fiere care nu poate fi scoasă, ci doar monitorizată prin ecografii permanente  ca să un apară alte complicații. Alimentația fetei mele este bazată pe un regim special din cauza tuturor afecțiunilor.” 

Mai mult decât atât, un părinte greu încercat al unui copil special trebuie să fie puternic, să fie echilibrat şi să ştie să îşi adune rapid sufletul făcut bucăţele la auzul unui diagnostic crunt sau în faţa unui refuz al societăţii.

Alexandra are aceleași drepturi ca și ceilalți copii, respectiv dreptul la fericire, la integritate fizică și morală, dreptul de a fi iubită necondiționat și de a nu fi discriminată.

Proiectul Cucerim înălțimi aprindem speranțe, pentru Alexandra își propune ca 3 alergători să parcurgă în mod repetitiv Pârtia de Ski din Iași până la atingerea echivalentului celor mai înalți munți din Europa, Asia și Africa după cum urmează:


Alergător 1: Vârful Everest, Asia - 8847 m - 141 ture de pârtie
Alergător 2: Vârful Kilimanjaro, Africa - 5895 m - 94 ture de pârtie
Alergător 3: Vârful Mont Blanc, Europa - 4810 m - 77 ture de pârtie

Licităm fiecare tură de pârtie pentru suma de 10 lei. Donațiile se pot face în contul: RO36BRDE240SV08119112400, al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, cu specificația: sprijin pentru Alexandra.

Cei 3 tineri vor cuceri înălțimile, nouă nu ne rămâne decât să aprindem speranțele.

Parteneri media: Ziarul de Iasi și iasifun.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.