Cucerim înălțimi, aprindem speranțe pentru Alexandra
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Comunicat de Presă

Cucerim înălțimi, aprindem speranțe pentru Alexandra

GALERIE
Cucerim-inaltimi
  • Cucerim-inaltimi
- +

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași lansează un îndemn pentru comunitate bazat pe solidaritatea între oameni și ajutorarea concretă a Alexandrei Moloci, o fetiță de 19 ani, beneficiară a programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul asociației imobilizată în scaun cu rotile și diagnosticată cu: tetrapareză spastică, epilepsie reflexă, strabism la ambii ochi, retard neuro-motor, psihic și de limbaj. 

V-ați întrebat vreodată cum este să fii părinte al unui copil altfel?

Suntem atât de ancoraţi în prezent, în fuga de zi cu zi şi asistăm de multe ori la lupta zilnică pe care o duce un copil cu nevoi speciale, fără să ne implicăm în vreun fel.

Nimeni pe lumea asta nu ştie ce e în sufletul unei mame singure care se dedică unui copil în scaun cu rotile și nevoi deosebite. 

„Şi, da, este un consum uriaş emoţional care transmite lecții de iubire, de perspectivă asupra vieții, pe care nu ți le poate oferi nimeni. Lecția iubirii necondiționate am învațat-o de la Alexandra. Inevitabil, ajungi să fii și mamă, și tată pentru copilul tău și se creează o legătură mai mult decât specială. Nu este simplu, dar nici imposibil nu e. Costurile medicamentelor sunt uriașe. Din cauza problemelor grave de sănătate pe care le are de la naștere, Alexandra dezvoltă permanent și alte afecțiuni. În prezent ne confruntăm cu probleme legate de glanda tiroidă. Facem analize din două în două luni deoarece tratamentul este foarte agresiv. De asemenea, în momentul de față se confruntă și cu probleme stomatologice și o piatră la fiere care nu poate fi scoasă, ci doar monitorizată prin ecografii permanente  ca să un apară alte complicații. Alimentația fetei mele este bazată pe un regim special din cauza tuturor afecțiunilor.” 

Mai mult decât atât, un părinte greu încercat al unui copil special trebuie să fie puternic, să fie echilibrat şi să ştie să îşi adune rapid sufletul făcut bucăţele la auzul unui diagnostic crunt sau în faţa unui refuz al societăţii.

Alexandra are aceleași drepturi ca și ceilalți copii, respectiv dreptul la fericire, la integritate fizică și morală, dreptul de a fi iubită necondiționat și de a nu fi discriminată.

Proiectul Cucerim înălțimi aprindem speranțe, pentru Alexandra își propune ca 3 alergători să parcurgă în mod repetitiv Pârtia de Ski din Iași până la atingerea echivalentului celor mai înalți munți din Europa, Asia și Africa după cum urmează:


Alergător 1: Vârful Everest, Asia - 8847 m - 141 ture de pârtie
Alergător 2: Vârful Kilimanjaro, Africa - 5895 m - 94 ture de pârtie
Alergător 3: Vârful Mont Blanc, Europa - 4810 m - 77 ture de pârtie

Licităm fiecare tură de pârtie pentru suma de 10 lei. Donațiile se pot face în contul: RO36BRDE240SV08119112400, al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, cu specificația: sprijin pentru Alexandra.

Cei 3 tineri vor cuceri înălțimile, nouă nu ne rămâne decât să aprindem speranțele.

Parteneri media: Ziarul de Iasi și iasifun.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.