anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Advertorial

Cui servește un stat nesigur?

GALERIE
Alexe Administratie
 • Alexe Administratie
- +

Deși aparent este o întrebare retorică, știm cu toșii că frica și nesiguranța în societate au servit permanent comuniștilor și ulterior moștenitorilor de drept: Partidul Social Democrat.

Încă de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu mi-am exprimat profunda îngrijorare privind efectele odioase ale acestui act normativ, deoarece nu a existat un studiu serios de impact, nu a existat o informare în rândul populației și o pregătire privind reinserția bruscă a peste 6000-8000 recidiviști, la fel cum nu există un plan de corelare, de ajustare a legii după primul an de implementare. Și cel mai important, legea a intrat în vigoare și eliberările s-au făcut fără avizul psihologului, fără a fi parcurse etapele din procedura de eliberare înainte de termen, doar li s-au șters zilele de detenție și li s-au dat drumul pe poarta închisorii!! Ba mai mult, la fiecare recidivist adăugaţi cel puţin o victimă şi costuri în jur de 22.000 de euro pentru fiecare dintre ei, reprezentând prejudicii fizice, morale, materiale, cheltuieli de procesare a lor de către sistemul de poliţie şi justiţie şi costuri economice pentru întreaga societate!

Cui îi mai este frică de închisoare astăzi, dacă domnul Tudorel Toader, ministrul Justitiei, propune deținuților compensații financiare de până la 5 euro/zi începând cu 2012? Poate doar politicienilor corupți, care ar aduce mai multe prejudicii statului din liberatate decât din închisoare, dar se pare că PSD a găsit și pentru aceștia o poartă de evadare: dezincriminarea abuzului în serviciu și o serie de aministii și grațieri!

În urma postării de luni, când cifrele lui Sorin Dumitrașcu, liderul sindicaliștilor din penitenciare confirmau temerile mele privind rata extrem de mare a recidivei în rândul celor eliberați în baza legii recursului compensatoriu, iată că apar noi elemente care ridică grave semne de întrebare privind panta pe care alunecă România!

Rețeta anarhiei este relativ simplă: un număr considerabil de elemente destabilizatoare și un număr redus de forțe de ordine capabile să facă față situațiilor grave.

Bucureștiul, conform informațiilor lui Viorel Şeicaru, vicepreşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie, se confruntă cu o gravă criză de personal, fiind insuficienți polițiști pentru a garanta siguranța cetățenilor: “din şase sectoare sunt poliţişti doar pentru patru sectoare. Sunt ore întregi când raza unei secţii rămâne pur şi simplu descoperită.”

Îngrijorător este că zilnic, în București, cel puţin o femeie rămâne fără telefonul mobil, geantă sau bijuterii, fiind semnalate peste 100 de tâlhării, furturi, iar  numărul atacurilor prin lovire a crescut cu 15%. În fiecare oră, au loc cel puţin șase infracţiuni, fiind consemnate 19.000 de fapte penale în 4 luni! Situația este la fel în toată țara, insuficienți politiști la numărul tot mai crescut de infracțiuni!

Acest climat de insecuritate socială servește exclusiv Partidului Social Democrat, care se confruntă de 2 ani cu proteste masive în Bucuresti și în marile orașe ale țării. Au încercat să înăbușească manifestările pașnice prin intervenția brutală a jandarmilor, dar acest lucru le-a adus și mai multă antipatie!

În anii ’90, Ion Iliescu ținea bucurestenii în casă apelând la “ajutorul” minerilor, cei care veneau la “plantat” panseluțe cu ciomege și răngi, în 2018, Liviu Dragnea, cu tact și cinism exploatează  cel mai profund sentiment uman: frica!

Am mai spus-o și mă repet: România devine un paradis al infractorilor, în care nimeni nu mai este speriat de lege, legea însăși devenind o variabilă care servește exclusiv celulei condamnaților din PSD!

O țară în care doar oamenii de bună credință mai sunt speriați”, a declarat președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.