Cui servește un stat nesigur?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Cui servește un stat nesigur?

GALERIE
Alexe Administratie
  • Alexe Administratie
- +

Deși aparent este o întrebare retorică, știm cu toșii că frica și nesiguranța în societate au servit permanent comuniștilor și ulterior moștenitorilor de drept: Partidul Social Democrat.

Încă de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu mi-am exprimat profunda îngrijorare privind efectele odioase ale acestui act normativ, deoarece nu a existat un studiu serios de impact, nu a existat o informare în rândul populației și o pregătire privind reinserția bruscă a peste 6000-8000 recidiviști, la fel cum nu există un plan de corelare, de ajustare a legii după primul an de implementare. Și cel mai important, legea a intrat în vigoare și eliberările s-au făcut fără avizul psihologului, fără a fi parcurse etapele din procedura de eliberare înainte de termen, doar li s-au șters zilele de detenție și li s-au dat drumul pe poarta închisorii!! Ba mai mult, la fiecare recidivist adăugaţi cel puţin o victimă şi costuri în jur de 22.000 de euro pentru fiecare dintre ei, reprezentând prejudicii fizice, morale, materiale, cheltuieli de procesare a lor de către sistemul de poliţie şi justiţie şi costuri economice pentru întreaga societate!

Cui îi mai este frică de închisoare astăzi, dacă domnul Tudorel Toader, ministrul Justitiei, propune deținuților compensații financiare de până la 5 euro/zi începând cu 2012? Poate doar politicienilor corupți, care ar aduce mai multe prejudicii statului din liberatate decât din închisoare, dar se pare că PSD a găsit și pentru aceștia o poartă de evadare: dezincriminarea abuzului în serviciu și o serie de aministii și grațieri!

În urma postării de luni, când cifrele lui Sorin Dumitrașcu, liderul sindicaliștilor din penitenciare confirmau temerile mele privind rata extrem de mare a recidivei în rândul celor eliberați în baza legii recursului compensatoriu, iată că apar noi elemente care ridică grave semne de întrebare privind panta pe care alunecă România!

Rețeta anarhiei este relativ simplă: un număr considerabil de elemente destabilizatoare și un număr redus de forțe de ordine capabile să facă față situațiilor grave.

Bucureștiul, conform informațiilor lui Viorel Şeicaru, vicepreşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie, se confruntă cu o gravă criză de personal, fiind insuficienți polițiști pentru a garanta siguranța cetățenilor: “din şase sectoare sunt poliţişti doar pentru patru sectoare. Sunt ore întregi când raza unei secţii rămâne pur şi simplu descoperită.”

Îngrijorător este că zilnic, în București, cel puţin o femeie rămâne fără telefonul mobil, geantă sau bijuterii, fiind semnalate peste 100 de tâlhării, furturi, iar  numărul atacurilor prin lovire a crescut cu 15%. În fiecare oră, au loc cel puţin șase infracţiuni, fiind consemnate 19.000 de fapte penale în 4 luni! Situația este la fel în toată țara, insuficienți politiști la numărul tot mai crescut de infracțiuni!

Acest climat de insecuritate socială servește exclusiv Partidului Social Democrat, care se confruntă de 2 ani cu proteste masive în Bucuresti și în marile orașe ale țării. Au încercat să înăbușească manifestările pașnice prin intervenția brutală a jandarmilor, dar acest lucru le-a adus și mai multă antipatie!

În anii ’90, Ion Iliescu ținea bucurestenii în casă apelând la “ajutorul” minerilor, cei care veneau la “plantat” panseluțe cu ciomege și răngi, în 2018, Liviu Dragnea, cu tact și cinism exploatează  cel mai profund sentiment uman: frica!

Am mai spus-o și mă repet: România devine un paradis al infractorilor, în care nimeni nu mai este speriat de lege, legea însăși devenind o variabilă care servește exclusiv celulei condamnaților din PSD!

O țară în care doar oamenii de bună credință mai sunt speriați”, a declarat președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.