Culmea birocraţiei la Primăria Târgu Frumos: în loc să-l “divorţeze”, l-au ucis cu 13 ani mai devreme
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Culmea birocraţiei la Primăria Târgu Frumos: în loc să-l “divorţeze”, l-au ucis cu 13 ani mai devreme

GALERIE
Primaria Tg Frumos
  • Primaria Tg Frumos
- +

Ca să rezolve încurcătura în acte a unui funcţionar căscat, instituţia a trebuit să apeleze la instanţă. Totul a ieşit la iveală când protagonistul a murit şi în realitate, după 13 ani, nu numai în acte.

 

Primăria oraşului Târgu Frumos a fost nevoită, recent, să apeleze la justiţie pentru a rezolva problema birocratică a unui ieşean care, acum 13 ani, a fost “ucis” din pix de un funcţionar. Protagonistul acestui caz a fost Dumitru Moisă. În 2006, soţia bărbatului a decedat şi, conform procedurilor, bărbatul a mers cu certificatul de căsătorie la ofiţerul de stare civilă de la Primăria Târgu Frumos. În astfel de situaţii, funcţionarul trebuie să treacă pe certificatul de căsătorie al văduvului un mesaj în care constată desfacerea căsătoriei de partenerul decedat.

În cazul lui Dumitru Moisă, funcţionarul a încurcat borcanele şi, în loc să scrie „Căsătoria cu A.E. s-a desfăcut prin decesul soţiei, act de deces nr. 80 din 07.11.2006 înregistrat la Primăria Tg. Frumos, jud. Iaşi” a consemnat “Decedat act nr. 80 din 7.11.2006 înregistrat la Primăria Tg. Frumos, jud. Iaşi”. În toamna anului trecut, Moisă a murit şi în realitate, iar urmaşii săi au mers la Starea Civilă pentru a obţine certificatul de deces pentru bărbatul născut în 1954. Acolo au aflat, cu stupoare, că Dumitru Moisă figura în acte mort de 13 ani. Judecătoria Paşcani a tranşat recent acest caz, modificând actul întocmit eronat de funcţionarul de la Târgu Frumos. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.