Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Culmea Justiţiei: Un magistrat condamnat pentru că a condus beat s-a întors în funcţie şi judecă inclusiv şoferii beţi

GALERIE
Damian Dolache
  • Damian Dolache
- +

Judecătorul Damian Dolache de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti, condamnat definitiv la 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe motiv că a condus beat, s-a întors la Secţia I penală a instanţei amintite începând cu data de 30 martie 2022şi judecă inclusiv dosare în apel cu şoferi care au condus sub influenţa alcoolului.

În 2019, judecatorul Damian Dolache a fost condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. O sentinţă care a rămas definitivă după ce Secţia Specială a retras apelul procurorilor.

El a rămas în continuare în funcţia de magistrat la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unei decizii date de Secţia pentru judecători a CSM. „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune eliberarea din funcţie a domnului Dolache Damian, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, în temeiul art. 65 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (7 voturi în sensul că nu se impune eliberarea din funcţie, 3 voturi în sensul eliberării din funcţie)”, era decizia Secţiei pentru judecători din CSM din mai 2019.

Consiliul a mai hotărât încetarea suspendării din funcţie în cazul judecătorului, masură luată după ce dosarul lui Dolache a trecuta de faza de Cameră Preliminară. Dolache a explicat în faţa judecătorilor din CSM că a cerut să fie mutat la o altă Secţie pentru a interacţiona mai puţin cu justiţiabilii.

„Am anticipat ca, în masura în care se va pronunţa o decizie de menţinere în funcţie, am formulat o cerere, încă înainte de a rămâne definitivă hotărârea de aplicare a sancţiunii penale, de mutare la altă secţie, tocmai ca pe viitor un eventual impact să fie redus în ce priveşte afectarea profesiei şi interacţiunea cu justiţiabilii. În acest sens, Colegiul de Conducere al instantei a încuviinţat mutarea la secţia de contencios-administrativ”, preciza Dolache în faţa judecătorilor din CSM.

„Domnul judecător Damian Dolache este judecător la Curtea de Apel Bucureşti din data de 30 Martie 2022 în cadrul secţiei I Penal”, a precizat CAB la solicitarea noastră.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri