Oarecum asemanator cu indigo, culoarea violet calmeaza cel mai profund fiinta, favorizeaza dezintoxicarea organica si intareste considerabil sistemul de aparare imunitara. Culoarea violet se utilizeaza cu succes in cazurile de celulita determinate de o proasta eliminare a toxinelor din organism, stare de toropeala dupa masa, tulburari ale splinei, vezicii si rinichilor.
La nivel psihic, culoarea violet calmeaza prompt angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. In plus, favorizeaza reveria elevata si visarea transfiguratoare. Culoarea violet este inzestrata cu cea mai intensa putere electrochimica. Este acidifianta si stimulatoare pentru sistemul nervos.
De asemenea este un foarte bun purificator mental – purificatorul idealurilor. Frecventa sa de vibratie extrem de inalta este apasatoare pentru o minte imbecilizata, deoarece potentialitatile sale minunate se afla dincolo de puterea sa de intelegere.
Este foarte stimulativa, mai ales pentru naturile extrem de intuitive (spirituale). Culoarea violet este inspiratoarea celor mai inalte idealuri umane. Datorita rezonantei subtile cu aceasta culoare foarte elevata au fost concepute cele mai frumoase opere de arta, in domeniul muzicii, prozei, poeziei, picturii, sculpturii, cinema-ului. Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza in mod inefabil partea cea mai elevata a creierului, ajutindu-ne sa ne largim orizontul intelegerii noastre divine. Leonardo da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca meditam intr-o camera cu geamuri violete, atunci cind soarele este la amiaza. Wagner obisnuia sa compuna spirituala sa muzica, de cea mai inalta factura artistica, intr-o camera cu perdele si draperii violet. Contele Saint Germain folosea efectul purificator al luminii violete pentru a vindeca bolnavii.
Culoarea violet este in legatura cu centrul intuitiv al perceptiei spirituate. Este adesea supranumita "culoarea puterii", deoarece era considerata culoarea regilor si purtata de acestia in vesmintele de culoare "purpuriu regal". Culoarea purpuriu regal era preferata si in antichitate de conducatorii popoarelor. Ea reprezinta semnul puterii si era folosita pentru colorarea stofelor purtate in exclusivitate de suverani si de marii demnitari. Aceasta culoare se extragea din melcul de purpura, care s-a gasit dintotdeauna destul de greu pe malurile Marii Mediterane. Pentru obtinerea unui gram de colorant erau necesari zece mii de melci, iar mantia unui suveran se vopsea cu cel putin opt grame. Astazi, industria moderna extrage purpura din indigo, planta ce se cultiva pe zeci de mii de hectare.
Intocmai precum regele aste atotputernicul conducator al regatului sau, in mod asemanator culoarea violet incoroneaza aspectul cel mai inalt al mintii. Cind fiinta are o stare de excitabilitate nervoasa, culoarea violet este indicata: determina o stare de armonie profunda si o stare de sanatate perfecta. Aceste aspecte pot fi constatate cu usurinta in cazul iritarilor nervoase, al nevrozelor, nevralgiilor si bolilor inflamatorii ale nervilor.
Preferinta preponderenta pentru aceasta culoare semnifica dorinta de a stabili relatii intime fundamentale ideale, ce ofera satisfactii depline, armonizind total fiinta; exprima fascinatia intelepciunii, tendinta de a atinge realitatea ultima, nevoia adevarurilor de nezdruncinat, concretizarea sui-generis a idealurilor.
Respingerea exprima dizarmonia interioara, nerealizarea idealurilor, alienarea, lipsa ambiantei sublime, dorinte neimplinite, teama de deziluzie, frica de angajare in relatii profunde.
Ca efecte fiziologice vuioletul intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, influenteaza pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara. Este o culoare rece, transcendentala insa confera luciditate plina de intelepciune, detasare totala, integrare in supramental, clarviziune si sentimentul eternitatii. (dr. Valerica VOLOSAN, specialist MTC)
Publicitate și alte recomandări video