Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Culturnicul Chir Nica şi cocălărimea de partid şi de stat

GALERIE
puls
  • puls
- +

O observaţiune foarte bună făcută zilele acestea de amicul nostru comun Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, pe care musai vrem să v-o transmitem şi domniilor voastre în rândurile de mai jos, căci chiar merită s-o ştie tătă lumea. 

Se întreba aşadar amicul Archie oare cum se face căci premarele la ditamai oraşul cu pretenţiuni culturale de primă mână la nivel naţional a rămas, în materie de amicării, cumătrii şi alte alianţe, tot la nivelul lui băieţică ăla pe care îl înjura birjăreşte premarul de maidan Jiji pe terenul de futbol din Copou de mai mare ruşinea celor ce erau prin zonă.

Acuma, stând drept şi gândind olecuţă şi strâmb, chiar că merită să-i dăm olecuţă de dreptate şi amicului Archie, când vedem că, la anvergura căpătată în ultimul an jumate, de când e premare de facto, Chir Nica a rămas tot la nivelul încumătrelii cu personagii de mâna a treia: ori fără vreo influenţă reală pe vreundeva, ori personagii dubioase, pe care în condiţii normale nici n-ar merita să le saluţi pe stradă în public, că te vorbeşte apoi de rău lumea, darămite tu să te încumătreşti...

Mai spune amicul Archie căci există o anumită îngrijorare printre oamenii mai cu ştaif din partidoi, referitoare la faptul căci Chir Nica, de la care se aştepta o apropiere a partidului de lumea mai subţire, vniversitară sau artistică, din târg, se dovedeşte acuma că el duce partidoiul ieşean exact în partea opusă, a cocălărimii politice de care nu ducem deloc lipsă. Trăiască deci capitala culturală multilateral dezvolată, căci are cine să propăşească Iaşul spre noi şi nebănuite zări!

Haideţi să aruncăm o privire şi peste pârleaz!

Acuma, ca să fim cinstiţi cu tătă lumea şi până la capăt, evident că nu e cazul să-şi imagineze careva că cei din cealaltă parte a pârleazului politic de la Iaşi, leberalii, ar fi mai breji în privinţa asta, chit că au printre parlamentarii lor un fost reftor de vniversitate. Nici acolo, după anii în care şmecheraşul de cămin Felu a fost mare jupân şi a adus în partid numai puştime şi pleavă de discotecă de-a lui, lucrurile nu stau mai bine. Dar, deh, spunem şi noi toate astea pentru că ne doare să vedem că, în ditamai oraşul vniversitar şi cu mari ambâţuri culturale şi scriitoriceşti, lumea subţire, aia academică sau artistică, nu găseşte deloc reprezentare în nici o parte a eşichierului sau echerului politic de partid şi de stat. Râdeam cu cineva zilele trecute, care spunea că mai mulţi oameni de cultură are Vasluiul sau Botoşaniul în parlament. Staţi deci pe fază, căci verificăm cât de repejor diplomele şi CV-urile!

Sondaje pe bune la leberali

La leberalii bucureşteni cică ar fi ajuns zilele acestea rezultatele a două sondaje pe bune, comandate luna trecută, ca să vadă liderii cum să se poziţioneze înainte de alegeri. Surpriza cea mare ar fi aceea că Ciol Loş stă mai bine decât se prognoza, având 30% în preferinţele publicului din ţară şi 43% în preferinţele publicului din Bucale. Cu procentele astea cică stă chiar în coasta lui Jo Hanis, care e încă campion. Numai că cifrele ar arăta un mare potenţial de creştere la Ciol Loş. Aha, ne-am prins: de aia nu mai are somn Drac Nea în ultima perioadă...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri