Cum a afectat războiul Parcul Național Kamenskaya Sich din Ucraina

marți, 11 iunie 2024, 14:38
1 MIN
 Cum a afectat războiul Parcul Național Kamenskaya Sich din Ucraina

Cum a afectat războiul Parcul Național Kamenskaya Sich și lacul de acumulare Kakhovka, au vrut să afle, în luna aprilie, oameni de știință și ecologiști din orașele Kherson și Kiev.

Aceștia au efectuat o expediție științifică în parc, care este situat pe malul lacului de acumulare. Expediția științifică a fost a cincea de la eliberarea malului drept al regiunii Kherson de sub ocupația militară rusească.

Unul dintre cele mai tinere parcuri naturale naționale din Ucraina, „Kamenskaya Sich”, și-a sărbătorit în aprilie 2024 a cincea aniversare de la crearea sa. Din păcate, cronica sa conține statistici triste. Parcul s-a dezvoltat în condiții de război aproape jumătate din perioada existenței sale. Deși „Kamenskaya Sich” a fost eliberat în noiembrie 2022, în timpul celor aproximativ nouă luni de ocupație de către trupele ruse, linia frontului a traversat de două ori teritoriul parcului, lăsând în urmă nenumărate urme: a fost poluat, exploatat, copacii au fost tăiați, animale au fost omorâte, au fost construite fortificații și altele.

Chiar și în prezent, „Kamenskaya Sich” este țintă regulată al trupelor ruse. La urma urmei, linia frontului trece foarte aproape de teritoriul parcului național – pe malul stâng, opus lacului de acumulare devastat Kakhovka.

La problemele pe care ocupația Kamenskaya Sich le-a lăsat în urmă, s-au adăugat și consecințele exploziei hidrocentralei Kakhovskaya.

Citiți mai multe detalii pe presshub.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii