Cum a alimentat un institut al Academiei Române suspiciuni de conflicte de interese în POSDRU
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Cum a alimentat un institut al Academiei Române suspiciuni de conflicte de interese în POSDRU

GALERIE
fonduri UE
  • fonduri UE
- +

De peste zece ani, o asociaţie din Bucureşti câştigă şi implementează proiecte POSDRU şi POCU pe bandă rulantă. Numai în anul curent, 2020, asociaţia are în derulare cinci proiecte POCU. 

Zeci de proiecte POSDRU au fost implementate în exerciţiul financiar 2007 – 2014. Toate aceste proiecte şi-au propus să ofere o îmbunătăţire a vieţii comunităţilor rome din sudul României. Uneori, însă, din proiecte nu a rămas nici măcar un site de internet. Dar au fost şi succese palpabile: achiziţii de maşini premium pe bani europeni sau plata unor colegi de la slujba de la stat ai implementatorului, care ridică semne de întrebare privind posibile conflicte de interese. 

Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) Catalactica este numele complet al vechiculului prin care au fost accesate fonduri europene de zeci de milioane de euro. Potrivit unui articol publicat în 2017 de Digi 24, Catalactica ar fi implementat, între 2010 şi 2017, 25 de proiecte POSDRU în valoare totală de 40 de milioane de euro. Pare greu de crezut, asta ar însemna o medie de peste 1,5 milioane de euro pe fiecare proiect. Nu mai e aşa de greu de crezut, însă, când afli că ADPSE Catalactica a implementat şi proiecte de peste 19 milioane de lei (aproximativ cinci milioane de euro) pe bucată.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.