anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Cum a decurs campania singurei ieşence la euroalegeri

GALERIE
Urtoi, Tudoran, Apostol1
 • Urtoi, Tudoran, Apostol1
- +

Gregoriana Tudoran a trecut în revistă parcursul electoral, insistând mai mult pe ce şi-a propus să facă în Parlamentul European decât pe competiţia inegală cu partidele suprabugetate.

Ultima ieşire electorală înainte de votul de duminică a fost a candidatei independente Gregoriana Tudoran. Sprijinită de Asociaţia „Împreună pentru A8”, dar şi de reprezentanţi ai altor asociaţii civice, ieşeanca a parcurs întreaga cursă electorală. Numai drumurile făcute în campanie au totalizat 15.000 km, a precizat Cătălin Urtoi, vicepreşedintele cunoscutei asociaţii pro-autostradă.

Sărăcia din regiunea Moldovei, cauzată de izolare şi de lipsa unei infrastructuri (inclusiv feroviară), starea precară a unităţilor de îngrijire de sănătate, numeroasele şcoli şi grădiniţe „care nu sunt aduse în secolul nostru, nu au utilităţile de bază, nu au căldură şi de foarte multe ori nu au nici toalete salubre”, sunt motivele pentru care Gregoriana Tudoran a intrat în competiţia pentru Parlamentul European.

Convinsă că Moldova va da un semnal foarte important Europei despre schimbarea pe care o doreşte, candidata a afirmat că „avem nevoie de oameni care să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul European şi să apere interesele românilor de oriunde”.

Tudoran a pledat pentru ieşirea tuturor la vot, duminică, pentru ca românii să aibă drepturi egale cu toţi ceilalţi oriunde în Europa, să aibă acasă condiţiile pe care le găsim afară (infrastructură, sănătate, edicaţie de calitate).

„Când se vor întâmpla lucrurile acestea, se va diminua şi fenomenul de migraţie şi vom avea speranţa că românii noştri de afară se vor întoarce”, a mai spus ea. Gregoriana Tudoran i-a invitat pe alegători „să renunţe să mai dea votul de încredere unor partide care nu ne-au reprezentat interesul şi nu ne-au reprezentant pe noi, cetăţenii, aşa cum se cuvine”.

Candidata societăţii civile a remarcat şi concurenţa inegală dintre aceste partide „suprabugetate”, finanţate în acest an cu 120 de milioane de euro din bani publici, şi propria sa campanie „chibzuită”. Ea a menţionat, de asemenea, accesul „zgârcit” la mediile de informare publice şi „preţurile prohibitive” la televiziunile comerciale.

Întrebată cum se va face auzită printre cei 750 de eurodeputaţi, câţi numără Parlamentul European, Gregoriana Tudoran a precizat că se va afilia la un partid european de centru-dreapta, însă fără să se înregimenteze politic.

„Înseamnă foarte multă muncă, foarte multă seriozitate, pentru că orice familie politică are nevoie de un raportor bun, de o persoană care să aibă expertize şi bunăvoinţă în a se implica. Nu uitaţi că România în general nu se implică nici la nivel de raport din umbră, ca să spun aşa. Nu avem foarte mulţi raportori, nu avem foarte multe iniţiative la amendamente. Un eurodeputat are foarte multe pârghii asupra Comisiei, dar şi prin formarea unui bloc cu 5 la sută din membrii familiei politice pe care o alege”, a explicat singura candidată din Iaşi la alegerile europarlamentare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.