anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum a luat-o Mihăiţă pe cocoaşă din alergare. Bonus, un milion de iepuroi la directori

GALERIE
puls
  • puls
- +

După cum aţi văzut deunăzi, s-a iscat mare zarvă cum că la spitalul de front din Iaşi au ieşit discuţii pe marginea ajutoarelor trimise de unii sau alţii. În vâltoarea creată, s-a spus că unii ar băga mâna, că alţii ar dosi alta, ştiţi voi: mai ceva ca în vremurile de la Revoluţie sau cele de după, când veneau ajutoare. 

Deşi asemenea lucruri se întâmplă, spre disperarea ba a conducerii spitalului, ba a conducerii Consiliului Judeţean, care sunt proprietarii stabilimentului, şi care trebuie să gestioneze asta, s-a întâmplat că în încăierarea acuzaţiilor să ia doi pumni peste moacă, din alergare, şi Mihăiţă cel viteaz, zis şi Peni Hill, eroul liberalilor ieşeni.

Pe nedrept, am spune noi, ceea ce îl îndreptăţeşte oarecum la scuze, desigur. Trebuie spus aşadar răspicat că Mihăiţa nu pune mâna la aşa ceva, chiar şi din simplu motiv că este o ligă prea mică pentru el. Ca orice ipochimen politic cu ceva anvergură, el joacă în altă ligă, cea a bugetului mare. Dar, ca să înţelegeţi mai bine, ia’n cetiţi cu atenţie pulsuleţul următor!

Un mic chichirez despre marile lefuri de nababi bugetari

Aşadar, iacătă, stimaţi telespectatori, în ce ligă joacă Mihăiţă, în materie de caşcaval public (nu ne băgăm pe azi în cel privat, lichid sau imobiliar: lăsăm pe tura viitoare, că acolo e altă mâncare de peşte, altă mămăliguţă, ba chiar şi alt mujdei)! Făceam noi aicea, alături de amicul Archibald Tănase, de-un par egzamplu, o socoteală despre cât îl va costa pe el, de fapt pe noi, contribuabilii, toate acele lefuri aprobate în ultima şedinţă, la care adăugăm şi bonusurile la maximum plătite pe final de an, căci nu avem nicio îndoială că aşa vor ieşi, şi vedem că totul se aproape de un milion de iepuroi, la toţi derectorii, adjuncţii, plus politrucii din CA-uri.

Aşadar, stimaţi telespectatori, voi chiar credeţi că atâta amar de bănet chiar se duce integral la gura copiilor de derectori de acasă, şi că nu exsistă un fond “libertatea” acolo pus deoparte pentru anul electoral? Ce zici, aşadar, amice Archibald Tănase, în acest context bugetar: va veni vaccinul salvator din China, sau din America?

P.S. - Revenind la coviduţii noştri dragi, mai aveam pe ţeavă un pulsuleţ pe azi, despre unele sfori şi curmeie salvatoare trase de un dipotat ieşean - curmeie, evident, în folosul lui şi al famigliei, doar nu vă gândeaţi la folosul nostru, al ieşenilor. Dar, dacă ne-am întins şi, iote, ni s-a terminat tarlaua, haideţi să lăsăm lucrările agricole pe după uichend, ok?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Final de campanie

Cătălin ONOFREI

Final de campanie

Începe alcătuirea bazei de selecţie a viitoarelor vedete de la vârful politicii româneşti.

Filmuletul zilei

opinii

„De ce” şi „cu cine”

Briscan ZARA

„De ce” şi „cu cine”

Când sunt multe semne de întrebare legate de adevăratele interese comunitare ale candidaţilor, e normal să îţi pui întrebarea dacă merită ca votant să te mai deplasezi la secţia de vot. Petru că întrebarea „Merită să votezi?” e direct izvorâtă din „Merită cineva să fie votat?”…

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

Ciprian IFTIMOAEI

Dreptul de vot: secvenţe din istoria alegerilor

În cei 30 de ani de democraţie postcomunistă, am contabilizat 35 de procese electorale organizate la nivel naţional la care mai putem adăuga şi referendumurile locale pentru deliberarea în probleme privind delimitarea administrativ-teritorială sau în alte chestiuni de interes comunitar. În ce măsură aceste alegeri au consolidat democraţia românească şi au adus bunăstare poate constitui o temă de reflecţie în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din anul pandemic 2020.

PSD şi delirul populist

Mihai DORIN

PSD şi delirul populist

De când se face politică, populismul şi demagogia au însoţit-o ca nişte umbre. Există însă o limită în toate, o linie roşie pe care dacă o treci cazi în ridicol şi te descalifici. Cu alte cuvinte, şi populismul se cuvine să aibă măsură, pentru a  nu se întoarce împotriva autorilor lui. 

pulspulspuls

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Băbăeţ, duceţi-l repede înapoi!

Nene Urtoiule, când îţi sugeram prin primăvară să nu te înhaiţi politic la candidatură cu el că are să te facă de râs ipochimenul, pentru că are apucături de ţopârlan, nu ne-ai crezut. 

Caricatura zilei

Salut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.